27/03/2021 27/03/2021 Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιείται το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βόρεια Μαδαγασκάρη, καθώς υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και με την αμέριστη υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου προχωράνε και το πνευματικό, αλλά και το υλικό κομμάτι.  Όπως αναφέρει ο π. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, όλο και περισσότερες βαπτίσεις γίνονται και μάλιστα οι κατηχούμενοι τις...
27 Μαρτίου, 2021 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2021 - 16:12

Βαπτίσεις και νέο σχολείο-οικοτροφείο στη Μαδαγασκάρη!

Διαδώστε:
Βαπτίσεις και νέο σχολείο-οικοτροφείο στη Μαδαγασκάρη!

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιείται το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βόρεια Μαδαγασκάρη, καθώς υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και με την αμέριστη υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου προχωράνε και το πνευματικό, αλλά και το υλικό κομμάτι. 

Όπως αναφέρει ο π. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, όλο και περισσότερες βαπτίσεις γίνονται και μάλιστα οι κατηχούμενοι τις αναμένουν με μεγάλη λαχτάρα. Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook αναφέρει σχετικά:

“Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε Αλληλούια.”
Φτωχοί, πεινασμένοι, ξυπόλητοι, ρακένδυτοι, αλλά γεμάτοι πάθος και θείο έρωτα για τον Χριστό περιμένουν να βαπτιστούν. Η εμπειρία του να βαπτίζεις η απλά να παρακολουθείς το μυστήριο είναι μοναδική. Έχει την χάρη και την αγνότητα των πρώτων χριστιανικών χρόνων.
Το ιερό μυστήριο της βάπτισης γίνεται όλο και πιο συχνά, όλο και με περισσότερη λαχτάρα στην μητρόπολη Β. Μαδαγασκάρης πάντα με την παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου. Η παρουσία του φλόγα ασβέστη, φάρος ορθοδοξίας.

 

Στον επιμορφωτικό τομέα, ο ιερέας κάνει λόγο για το νέο σχολείο και οικοτροφείο για ορφανά παιδιά, που ανοίγει σύντομα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους δωρητές.

«Ένας νέος άθλος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαδαγασκάρης κ Ιγνατίου είναι το νέο κτίριο σχολείων και οικοτροφείου για ορφανά παιδιά. Το νέο κτίριο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα, όπως όλοι ευχόμαστε, θα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να λειτουργεί. Ένα μεγάλο έργο που φυσικά, όπως και όλα τα υπόλοιπα, γίνεται και με την δική σας βοήθεια και οικονομική υποστήριξη. Μια οικονομική υποστήριξη που την έχουμε μεγάλη ανάγκη για να υλοποιηθεί κάθε τέτοιο σπουδαίο έργο. Μια οικονομική υποστήριξη που χωρίς αυτήν, ίσως να μην μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα. Θέλω να γνωρίζετε, και μάρτυς ο μεγάλος Θεός ότι κάθε ευρώ που μας στέλνετε, αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πολλά – πολλά ευχαριστώ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και από την ταπεινότητα μου για την συνεχή παρουσία σας δίπλα μας», πατέρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου».

Μάλιστα, στο τέλος αναφέρει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, για όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, οι οποίοι είναι οι εξής:

Λογαριασμοί τράπεζας υπέρ της Εταιρίας Φίλων Ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης
Alpha bank GR 1101403530353002002006500 SWIFT: CRBAGRAAXXX
Eurobank GR 7802600990000380200697745

Ακόμα, δεν παραλείπεται το κομμάτι της τροφοδοτικής αλυσίδας, εφόσον στην Μαδαγασκάρη υπάρχει μεγάλη φτώχεια. Έτσι, ομάδα της Μητροπόλεως Μαδαγασκάρης, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, καθημερινά συγκεντρώνει και μοιράζει τρόφιμα.

Στη φωτογραφία, μια από τις καθημερινές δύσκολες στιγμές του ιεραποστολικού έργου του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Β Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου.
Επιστρέφοντας από ένα χωριό όπου ομάδα της Μητρόπολης με επικεφαλής τον κ. Ιγνάτιο είχαν πάει να τελέσουν την θεία λειτουργία και να μοιράσουν τρόφιμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων