07/05/2024 07/05/2024 Βαπτίσεις κατηχουμένων τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος το Πάσχα στην παραθαλάσσια Ενορία του Χριστού Μεγάλου Ψαρά στη Μπουκόμπα, στη «Σπιναλόγκα» της Τανζανίας. Οι κατηχούμενοι είχαν προετοιμασθεί από τον εφημέριο π. Παΐσιο και ανάδοχοι ήταν Χριστιανοί από την Κύπρο. Σημειώνεται ότι το Πάσχα ψάλλεται το «Ὅσοι εἰς Χριστόν ἐβαπτίσθητε», διότι την...
07 Μαΐου, 2024 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2024 - 12:05

Βαπτίσεις κατηχουμένων στη Μπουκόμπα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Βαπτίσεις κατηχουμένων στη Μπουκόμπα της Τανζανίας

Βαπτίσεις κατηχουμένων τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος το Πάσχα στην παραθαλάσσια Ενορία του Χριστού Μεγάλου Ψαρά στη Μπουκόμπα, στη «Σπιναλόγκα» της Τανζανίας.

Οι κατηχούμενοι είχαν προετοιμασθεί από τον εφημέριο π. Παΐσιο και ανάδοχοι ήταν Χριστιανοί από την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το Πάσχα ψάλλεται το «Ὅσοι εἰς Χριστόν ἐβαπτίσθητε», διότι την ημέρα του Πάσχα εβαπτίζοντο οι κατηχούμενοι της Εκκλησίας μας. Η Ανάσταση του Κυρίου ήταν και η «αναγέννηση» των βαπτιζομένων. Το βάπτισμα είναι συμμετοχή στην Ανάσταση του Χριστού μας.

Επίσης την ημέρα του Πάσχα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στην αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελσμού στη Μπουκόμπα, που λάμπρυναν οι «συνετές» (Ψαλμ. 46,8) φωνές των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» υπό την διεύθυνση του θεολόγου Γιάννη Τουμπά.

Το δε πρωί χοροστάτησε στην Πασχαλινή Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού της  Αγάπης και της λιτανείας στον Επισκοπικό Ναό του Ευγγελισμού, όλοι οι πιστοί παρεκάθησαν σε αναστάσιμη τράπεζα αγάπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων