18/01/2020 18/01/2020 Τελέσθηκε κατά το απόγευμα της 17ης ιανουαρίου 2020 στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αφορμή την εόρτιο μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πηλουσιου κ. Νήφωνας και Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατρίαρχη Αλεξανδρείας...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 16:23

ΒΙΝΤΕΟ – Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στο Μετόχι της Κυψέλης

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στο Μετόχι της Κυψέλης

Τελέσθηκε κατά το απόγευμα της 17ης ιανουαρίου 2020 στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αφορμή την εόρτιο μνήμη του Αγίου Αθανασίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πηλουσιου κ. Νήφωνας και Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατρίαρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, ακόμα παραβρέθηκε η αδερφή του πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου κ. Ρούλα Μαχλά, ο πρόεδρος των οφφικιάλων κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, η κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σωφιανού, μεγάλη ευεργέτιδα του Πατριαρχείου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κλήρος και λαός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Αθανασίου.

 

 

Πολλες ευχές και καλή χρονιά ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Πατριαρχείου ευχόμενος σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Αμέσως μετά την ακολουθία του εσπερινού ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες της Αφρικής αλλά κι όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Κατόπιν, ευλόγησαν την Βασιλόπιτα με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων