18/02/2023 18/02/2023 Στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, άγει τα  ονομαστήριά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος εορτάζει πάντοτε κοντά στα πνευματικά του παιδιά, τους Ορθοδόξους Αφρικανούς. Έτσι και φέτος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατά την ποιμαντορική του επίσκεψη στην Κένυα, αφίχθη στον Ιερό Ναό...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 14:51

Βίντεο με Κενυάτες να εύχονται έτη πολλά στον Πατριάρχη Θεόδωρο για τα ονομαστήριά του

Διαδώστε:
Βίντεο με Κενυάτες να εύχονται έτη πολλά στον Πατριάρχη Θεόδωρο για τα ονομαστήριά του

Στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, άγει τα  ονομαστήριά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος εορτάζει πάντοτε κοντά στα πνευματικά του παιδιά, τους Ορθοδόξους Αφρικανούς.

Έτσι και φέτος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατά την ποιμαντορική του επίσκεψη στην Κένυα, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, της περιοχής Τhogoto, της επαρχίας Kikuyu, στην Κένυα.

 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως Ναϊρομπι και ο λαός. Ακολούθως, σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, τελέστηκε από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς Καμπάλας κ. Ιερώνυμο, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, Αξώμης κ. Δανιήλ , Έλντορετ κ. Νεόφυτο, Τζίντζας κ. Σίλβεστρο, Γκούλου κ. Νεκτάριο και Νιέρι κ. Πανάρετο, η Θεία Λειτουργία για τα σεπτά ονομαστήρια του Προκαθημένου της Αγάπης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ομίλησε ο  Μητροπολίτης Καμπάλας εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μεταφέροντας τις ευχές προς τον Μακαριώτατο, και εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Ναϊρομπι και του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Fr. John Karanja.

Διαβάστε επίσης:

Το αποτύπωμα των Ελλήνων στο Κάιρο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων