15/03/2021 15/03/2021 Με ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στην χειροθεσία επτά νέων πνευματικών που τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής.  Δείτε την ανάρτησή του: Είπε, ευθαρσώς και ξεκάθαρα, ο Κύριος: “᾿Εὰν γὰρ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, ἀφήσει καὶ ὑμῖν ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος· ἐὰν δὲ μὴ ἀφῆτε τοῖς...
15 Μαρτίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2021 - 15:24

Χειροθεσία νέων πνευματικών στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας

Διαδώστε:
Χειροθεσία νέων πνευματικών στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας

Με ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στην χειροθεσία επτά νέων πνευματικών που τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής. 

Δείτε την ανάρτησή του:

Είπε, ευθαρσώς και ξεκάθαρα, ο Κύριος: “᾿Εὰν γὰρ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, ἀφήσει καὶ ὑμῖν ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος· ἐὰν δὲ μὴ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, οὐδὲ ὁ πατὴρ ὑμῶν ἀφήσει τὰ παραπτώματα ὑμῶν”.

Δηλαδή, θέμα διαχείρισης μιας χωλής, εν πολλοίς τυφλής, ελευθερίας μας η εκπόρθηση του Παραδείσου. Ομολογήστε τα πεπραγμένα, και το Πανάγιο Πνεύμα θα αίρει κάθε μώμο και ενοχή. Ταπεινωθείτε έμπροσθεν των ανθρώπων, για να σταθείτε όρθιοι έμπροσθεν του Δίκαιου, ήτοι Ελεήμονος, Κριτού.

Κυριακή της Τυρινής και η Αγία Εκκλησία μας θυμίζει την έξοδο από τον Παράδεισο. Συνάμα, όμως, την ίδια μέρα μας δίδει δύο κλειδιά για να ανοίξουμε και πάλι την ήδη ανοιχτή πόρτα. Την εξομολόγηση και την αποφύγει της υποκρισίας. Γι αυτό και στην Ιερά Επισκοπή μας χειροθετήσαμε, επτά τον αριθμό, νέους πνευματικούς. Ντόπιους κληρικούς. Επτά αγγέλους, οι οποίοι θα οργώνουν κάθε σπιθαμή γης για να λύνουν κάθε δεσμό θανάτου. Επτά “ληστές”, οι οποίοι συν Θεώ, θα κλέψουν τα λάφυρα του άδου, κάνοντάς τα μέτοχους της χαράς του Παραδείσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων