05/10/2022 05/10/2022 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, αλλά και απλότητα και με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Σωτήριος (Salvatore) Malila, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο. Ο π. Σωτήριος είναι από τους πρώτους, μεταξύ των περίπου 30.000 Ορθοδόξων,...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 11:59

Χειροτονία Ιερέα από την φυλή των Ουαγκόγκο στην Τανζανία

Διαδώστε:
Χειροτονία Ιερέα από την φυλή των Ουαγκόγκο στην Τανζανία

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, αλλά και απλότητα και με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Σωτήριος (Salvatore) Malila, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Ο π. Σωτήριος είναι από τους πρώτους, μεταξύ των περίπου 30.000 Ορθοδόξων, που βάπτισε ο Σεβασμιώτατος από το 2005 στην Κεντρική Τανζανία, στην πόλη της Iringa (σημερινή Επισκοπή Αρούσας).

Το μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην πρωτεύουσα της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλαάμ και την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, μέλη της Ρωσικής Πρεσβείας (εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλες τις δυσκολίες με το πατριαρχείο της Μόσχας, πολλοί Ρώσοι και Λευκορώσοι πιστοί συνεχίζουν αδιάκοπα να εκκλησιάζονται στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό), αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς από την φυλή των Wagogo, οι οποίοι μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης» πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον Ιερέα από την φυλή τους.

Ο π. Σωτήριος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για τις 5 νέες ενορίες, στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως Morogoro, προς την διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας Dodoma, όπου ήδη έχουμε κτιστεί τα τελευταία πέντε έτη 2 νέοι Ιεροί Ναοί.

Διαβάστε επίσης: Εξαπλώνεται η Ορθοδοξία σε κάθε άκρη της Τανζανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων