30/05/2020 30/05/2020 Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος τέλεσε την Κυριακή 24 Μαϊου 2020, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, την εις Διάκονον χειροτονία του Βασίλη ΠΕΜΠΙ, φοιτητού του τελευταίου έτους της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό. Αρχικά, στο τέλος του...
30 Μαΐου, 2020 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 19:44

Χειροτονία νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος τέλεσε την Κυριακή 24 Μαϊου 2020, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, την εις Διάκονον χειροτονία του Βασίλη ΠΕΜΠΙ, φοιτητού του τελευταίου έτους της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.

Αρχικά, στο τέλος του Όρθρου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, τελέστηκε η συμφώνως προς τις τυπικές διατάξεις σε υποδιάκονο χειροτονία του Βασίλη.

Στη Θεία Λειτουργία που ακολούθησε, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον πατέρα Γεράσιμο Kanku, ο οποίος είναι πνευματικός της Σχολής και τον πατέρα Σαμουήλ Mbuαbua, έλαβε χώρα η εις διάκονον χειροτονία του Βασίλη.

Ο Βασίλης κατάγεται από την περιοχή της Μweka και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πώς πρέπει να διακονούμε τον Θεό μετά φόβου Θεού και αγάπης, και πολύ περισσότερο οι κληρικοί που διακονούν για την σωτηρία την δική τους και των πιστών.

Στο τέλος, ακολούθησε μια εορταστική εκδήλωση, την οποίαν είχαν ετοιμάσει οι συμφοιτητές του νέου διακόνου οι οποίοι τραγούδησαν για τον συμφοιτητή τους που είναι πλέον διάκονος και θα υπηρετεί στην ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων