26/04/2021 26/04/2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος ενώ τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ραφαήλ. Ακόμα χειροθέτησε δύο φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας, τον Ζαχαρία και τον...
26 Απριλίου, 2021 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 19:52

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κανάγκα την Κυριακή των Βαΐων

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κανάγκα την Κυριακή των Βαΐων

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος ενώ τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ραφαήλ. Ακόμα χειροθέτησε δύο φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας, τον Ζαχαρία και τον Δαμιανό. 

Ο π. Ραφαήλ στην ομιλία του ευχαρίστησε ον Σεβασμιώτατο αλλά και τον Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο και τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο καθώς και τους πνευματικούς του πατέρες π. Βίκτωρα και π. Καλλίνικο, τους γονείς του και την οικογένεια του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο χωριό του ήταν κυνηγός και όπως οι μαθητές του Χριστού άφησαν τα δίχτυα τους και έγιναν ψαράδες ανθρώπων έτσι και εκείνος άφησε το κυνήγι των αλόγων ζώων για να κυνηγήσει και να οδηγήσει στην Ορθόδοξη πίστη ψυχές αθάνατες. 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων