09/10/2021 09/10/2021 Σήμερα το πρωί του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας της περιφέρειας Ιρίνγκα Τανζανίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του πατρός Χρυσοστόμου. Αύριο ο π. Χρυσόστομος πρόκειται να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, όπου και έπειτα...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 21:32

Χειροτονία σε Διάκονο από τον Επίσκοπο Αρούσας

Διαδώστε:
Χειροτονία σε Διάκονο από τον Επίσκοπο Αρούσας

Σήμερα το πρωί του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας της περιφέρειας Ιρίνγκα Τανζανίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του πατρός Χρυσοστόμου.

Αύριο ο π. Χρυσόστομος πρόκειται να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, όπου και έπειτα θα διακονήσει στο χωριό του, το Μασέγκε, στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Λουκά του Ιατρού. Τον συγκεκριμένο ναό τον θεμελίωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’, τον Μάιο του 2019.

Ο πατήρ Χρυσόστομος με καταγωγή από χωριό Μασέγκε, υπήρξε η γέφυρα που ένωσε του κατοίκους του μακρινού τόπου του με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο και την ορθόδοξη Εκκλησία. Συγκεκριμένα έχοντας ιδιαίτερο θείο ζήλο και πόθο στην καρδιά του οδήγησε πολλούς συγχωριανούς του στο Άγιο Βάπτισμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων