01/11/2022 01/11/2022 Να αναδειχθεί σε άξιο ποιμένα, μεγάλο κήρυκα του λόγου και ικανό Ιεραπόστολο, ευχήθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος στον νέο κληρικό Αθανάσιο Μπάλα κατά την χειροτονία του την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Buseresere της Επαρχίας Γκέιτας. Ο π. Αθανάσιος τελείωσε την Ιερατική Σχολή του Κασίκιζι το 2008 και υπομονετικά περίμενε 14...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 18:07

Χειροτονίες από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Χειροτονίες από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας

Να αναδειχθεί σε άξιο ποιμένα, μεγάλο κήρυκα του λόγου και ικανό Ιεραπόστολο, ευχήθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος στον νέο κληρικό Αθανάσιο Μπάλα κατά την χειροτονία του την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Buseresere της Επαρχίας Γκέιτας.

Ο π. Αθανάσιος τελείωσε την Ιερατική Σχολή του Κασίκιζι το 2008 και υπομονετικά περίμενε 14 χρόνια για την χειροτονία του.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 χειροτονήθηκε διάκονος, στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσάτο, για να τιμηθεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γκέιτας π. Ιωάννης Jakobo.

Η ομιλία του Επισκόπου Μπουκόμπας

Ο Επίσκοπος στην προσφώνηση του κατά τη χειροτονία τόνισε τα τρία αξιώματα του ιερέως, το βασιλικό, το προφητικό, το αρχιερατικό και τον κάλεσε να εργασθεί ιεραποστολικά σ’ αυτή την μεγάλη πόλη των 500.000 κατοίκων, όπου όπως ανέφερε «υπάρχουν πολλές αιρέσεις και ψευτοεκκλησίες».

«Δύο φίδια έχεις στην Ενορία σου. Εδώ απέναντι από την πόρτα του ναού, την ψευτοεκκλησία των Βαπτιστών και σε λίγη απόσταση απ’ εδώ σχισματική ψευτοεκκλησία του σχίσματος των Ρώσων, που έχει εμφανισθεί στην περιοχή με την απόσχιση δύο πρώην ιερέων. Με το ποιμαντικό έργο σου να ακυρώσεις την παρουσία τους. Η Ενορία αυτή ταλαιπωρήθηκε, καθώς δολοφονήθηκε ο εφημέριος π. Νεκτάριος και από τότε λειτουργούσαν διάφοροι περαστικοί ιερείς. Εσύ θα είσαι ο μόνιμος Ιερέας αυτού του ταλαιπωρημένου ποιμνίου» .

Και στις δύο Θείες Λειτουργίες και χειροτονίες συμμετείχαν χριστιανοί από την πατρίδα του π. Αθανασίου το Butundue και τις γύρω Ενορίες.  Στην ομιλία του ο νέος πρεσβύτερος τόνισε την πίστη του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχη κ.k. Θεόδωρο, αλλά και υπακοή στον Επίσκοπο. Ευχαρίστησε τέλος όσους τον βοήθησαν να φθάσει σ’ αυτή την ώρα της χειροτονίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων