03/12/2022 03/12/2022 Τις μοναδικές στιγμές πνευματικής χαράς συνεχίζει να βιώνει η Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της. Χειροτονίες νέων κληρικών, ανέγερση ναών και σχολείων, ενδιαφέρον και μέριμνα για τις ανάγκες του πλησίον, αποτελούν την καθημερινότητα των ιεραποστόλων που διακονούν άοκνα στο γεώργιον της Εκκλησίας. “Ο ουρανός κάτω στη γη” Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 9:47

Χειροτονίες και σχολεία στην Μπουκόμπα δίνουν δύναμη στο ιεραποστολικό έργο

Διαδώστε:
Χειροτονίες και σχολεία στην Μπουκόμπα δίνουν δύναμη στο ιεραποστολικό έργο

Τις μοναδικές στιγμές πνευματικής χαράς συνεχίζει να βιώνει η Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της.

Χειροτονίες νέων κληρικών, ανέγερση ναών και σχολείων, ενδιαφέρον και μέριμνα για τις ανάγκες του πλησίον, αποτελούν την καθημερινότητα των ιεραποστόλων που διακονούν άοκνα στο γεώργιον της Εκκλησίας.

“Ο ουρανός κάτω στη γη”

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η γιορτή του Αγίου Ανδρέου στο Ροκουρέιτσο. Η Θεία Λειτουργία ήταν πραγματικά “ο ουρανός κάτω στη γη”. Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, οι 9 Ιερείς της περιφέρειας Κυέρουας, η αγγελόφωνη χορωδία της νεολαίας του Κακερέρε και οι εκατοντάδες πιστοί, με την προσφορά της Θείας Ευχαριστίας “εν ενί στόματι και μια καρδία”, άναψαν τη φλόγα της θείας εμπειρίας και “πύρσευσαν” τις καρδιές όλων.

Επιστέγασμα η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου Χριστόφορου Paulo. Ανάδειξη σε ποιμένα του αγαπημένου κατηχητή τους. Δεν σταματούσαν να φωνάζουν και να αλαλά ζουν οι πιστοί “άξιος!”, “anastahili!”.

Η πανδαισία ολοκληρώθηκε με κοινή τράπεζα, χορούς, τραγούδια και τα απαραίτητα δώρα στον Επίσκοπο. Ο νέος εφημέριος αναλαμβάνει ποιμαντικά τις Ενορίες Αγίου Ανδρέου Ρουκουρέιτσο και Αγίου Πνεύματος Νυακάγκερα.

Ανέγερση σχολείου με δωρεά από την… Τσεχία

Το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος επιθεώρησε την ανέγερση του νέου Δημοτικού “ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ” Κακερέρε, χωρητικότητας 500 μαθητών, που κτίζεται με χορηγία ευσεβούς χριστιανού από την Τσεχία.

Η ανέγερση είναι σε εξέλιξη και έχουν κτισθεί οι πρώτες πέντε τάξεις. “Ελπίζουμε το σχολείο, συν Θεώ, να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Το επόμενο διάστημα αναζητείται διευθυντής και επιτροπή, που θα οργανώσει την λειτουργία του Σχολείου” αναφέρει η Επισκοπή Μπουκόμπας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων