05/12/2023 05/12/2023 Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης τελέστηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο η ρασοευχή του Μοναχού Παρθενίου Kiyonga. Ο π. Παρθένιος κατάγεται από την Τανζανία και είναι ο μικρός γιος του μακαριστού πατρός Σωσθένη Kiyonga, ο οποίος ήταν ο πρώτος Oρθόδοξος Τανζανός κληρικός...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 20:52

Χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος ο υιός του πρώτου Ορθόδοξου Τανζανού κληρικού

Διαδώστε:
Χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος ο υιός του πρώτου Ορθόδοξου Τανζανού κληρικού

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης τελέστηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο η ρασοευχή του Μοναχού Παρθενίου Kiyonga.

Ο π. Παρθένιος κατάγεται από την Τανζανία και είναι ο μικρός γιος του μακαριστού πατρός Σωσθένη Kiyonga, ο οποίος ήταν ο πρώτος Oρθόδοξος Τανζανός κληρικός της Εκκλησίας μας.

Ο νεοκαρείς μοναχός Παρθένιος έλαβε το μοναχικό αυτό όνομα κατόπιν εντολής και ευλογιάς του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β´, προς τιμήν του μακαριστού Πατριάρχου Παρθενίου.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Μετοχιακό Ναό Αγίου Ανδρέα της Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Παρθενίου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, Καθηγούμενο της ιστορικής Μονής των Βλατάδων. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις και συμβούλεψε καταλλήλως τον νεοχειτονηθέντα, ο οποίος μετά το πέρας των σπουδών του στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα επιστρέψει στην Τανζανία, όπου θα διακονήσει στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, στην οποία διακονεί και ο μεγαλύτερος αδελφός του πατήρ Αναστάσιος.

Το παρόν στη ρασοευχή και τη χειροτονία έδωσαν φίλοι, συμφοιτητές και καθηγητές του πατρός Παρθενίου. Πρόκειται για ένα πολύ χαρισματικό παιδί, με αγάπη για την Εκκλησία, τις ιερές ακολουθίες, τη βυζαντινή μουσική, την Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

(Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων