17/06/2019 17/06/2019 Η Πεντηκοστή η μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, γιορτάσθηκε με λαμπρότητα από την παροικία του Καΐρου. Στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, την Κυριακή 16 Ιουνίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Όπως γράφει Ελληνική Κοινότητα Καίρου, τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρέσβης της...
17 Ιουνίου, 2019 - 8:33

“Χωρίς το πνεύμα του Θεού ο άνθρωπος είναι νεκρός”

Διαδώστε:
“Χωρίς το πνεύμα του Θεού ο άνθρωπος είναι νεκρός”

Η Πεντηκοστή η μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, γιορτάσθηκε με λαμπρότητα από την παροικία του Καΐρου.

Στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, την Κυριακή 16 Ιουνίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Όπως γράφει Ελληνική Κοινότητα Καίρου, τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Διάμεσης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής και δεκάδες πιστοί.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

«Ο άνθρωπος χωρίς το πνεύμα του Θεού, είναι ένας άδειος, κενός, νεκρός άνθρωπος. Και σήμερα η εποχή μας, έχει γεμίσει με κενούς ανθρώπους, με κενές και νεκρές ψυχές. Και περισσότερο από ποτέ σήμερα ο άνθρωπος έχει ανάγκη την έλευση του Αγίου Πνεύματος», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Πατριαρχικής Επιτροπείας..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων