29/04/2019 29/04/2019 Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το “Χριστός Ανέστη” ακούστηκε από την εξέδρα στημένη στον αυλόγυρο του Ναού παρουσία πιστών κάθε ηλικίας. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης. Πασχαλινές ευχές Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας Ιωάννου Ο χρόνος, που κυλά μας έφερε για άλλη μια...
29 Απριλίου, 2019 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2019 - 20:55

Μητρ. Ζάμπιας: “Με την Ανάσταση πλημμυρίζει με φως η ζωή μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Ζάμπιας: “Με την Ανάσταση πλημμυρίζει με φως η ζωή μας”

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το “Χριστός Ανέστη” ακούστηκε από την εξέδρα στημένη στον αυλόγυρο του Ναού παρουσία πιστών κάθε ηλικίας. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης.

Πασχαλινές ευχές Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας Ιωάννου

Ο χρόνος, που κυλά μας έφερε για άλλη μια φορά με τη Χάρη του Θεού, ενώπιον της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας που είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Η Ανάσταση του Κυρίου είναι «ἑορτῶν ἑορτὴ καὶ πανήγυρις πανηγύρεων», που μας γεμίζει με χαρά, φως, ελπίδα και ζωή.
Αυτό το πραγματικά ανυπέρβλητο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, που κατήργησε το κράτος του θανάτου και χάρισε απλόχερα τη ζωή στους ανθρώπους, χαρακτηρίζεται κυρίως από το στοιχείο του φωτός, καθώς πράγματι με την Ανάσταση του ο Χριστός διέλυσε το σκοτάδι της αμαρτίας, γι’ αυτό και στην υμνολογία της Εκκλησίας μας, το στοιχείο του φωτός κυριαρχεί και είναι αυτό το οποίο καλούμαστε να προσλάβουμε στη ζωή μας, «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός…»!
Και βέβαια, εκτός από την υμνολογία της Εκκλησίας μας, όλος ο τρόπος με τον οποίο εορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου είναι λαμπρός και φωτεινός.
Κάθε φορά λοιπόν που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Χριστού, εκτός από αφορμή για γιορτή και αργία, έχουμε και μια μοναδική ευκαιρία να πλημμυρίσουμε με φως τη ζωή μας.
Εύχομαι από τα βάθη της πατρικής μου καρδιάς, σε όλους ανεξαιρέτως η φετινή Ανάσταση να είναι για όλους το ξεκίνημα, για μια ζωή λαμπρή και φωτεινή, απαλλαγμένη από τα δεινά που το σκοτάδι της αμαρτίας έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα. Ο δε Αναστάς Κύριός μας, να χαρίζει σε όλους της ευλογία Του, και να είναι ο οδηγός και το στήριγμα μας σε κάθε στιγμή της επί γης πορείας μας.
Καλό και ευλογημένο Πάσχα !

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων