02/05/2021 02/05/2021 Στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καρδιά του Καΐρου, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, ο οποίος, αφού μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως σε δεκάδες πιστούς, έστειλε το μήνυμα της νίκης της ζωής έναντι του θανάτου, της επικράτησης του φωτός έναντι του σκότους. Στο «διαμάντι της...
02 Μαΐου, 2021 - 9:02

Χριστός Ανέστη στο Κάιρο

Διαδώστε:
Χριστός Ανέστη στο Κάιρο

Στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καρδιά του Καΐρου, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, ο οποίος, αφού μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως σε δεκάδες πιστούς, έστειλε το μήνυμα της νίκης της ζωής έναντι του θανάτου, της επικράτησης του φωτός έναντι του σκότους.

Στο «διαμάντι της Ορθοδοξίας», τον μοναδικής αισθητικής ναό ο οποίος συνδυάζει βυζαντινά και αρχαιοελληνικά στοιχεία αντήχησε στις 12.00 το βράδυ (01.00 ώρα Ελλάδος) το «Χριστός Ανέστη». Παρών ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο. Νικόλαος Γαριλίδης, εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ, αλλά και εκπρόσωπος του υπουργού των Βακουφίων της Αιγύπτου.

«Είναι τιμή και χαρά για εμάς γιατί στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έχουμε το σεβασμό και την εκτίμηση των Μουσουλμάνων. Το ίδιο και εμείς οι Χριστιανοί, σεβόμαστε απόλυτα τις εορτές της δικής τους θρησκείας, αποδεικνύοντας ότι οι θρησκείες δεν διαιρούν αλλά ενώνουν τους ανθρώπους. Μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη μας και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου με Θεία Δύναμη να ολοκληρώσουν τη νηστεία του ραμαζανιού και να εορτάσουν και αυτοί τη δική τους εορτή», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος. Σημειώνεται ότι τη μετάφραση στα Αραβικά του μηνύματος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου έκανε ο καταξιωμένος Καϊρινός μεταφραστής κ. Σαμουήλ Μπισάρας.

 

Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Γιόσρι, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς επίσης και ο ευεργέτης της Ε.Κ.Κ Έρικ Αδάμ.

Επίσης, παραβρέθηκε εκπρόσωπος του (Ιερού για τους μουσουλμάνους) Άζχαρ , στέλνοντας μήνυμα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ότι οι Θρησκείες ενώνουν και δεν οπλίζουν το χέρι των πιστών σε όποιο θεό και αν πιστεύουν.

Ακόμα, παραβρέθηκε από το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας η κ. Δέσποινα Τζόβα. Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε η οικονομική διευθύντρια του ΕΠΚΚ κ. Κωνσταντίνα Γεδεών, ο Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης και ο Αντιπρόεδρος κ. Αγγελος Αθανασούλης, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελλητηρίου Α.Διαμαντίδης.

Τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο πλαισίωσε ο Μέγας Εκκλησίαρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης τους δε αναστάσιμους ύμνους που έψαλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Πηγή: ekkairo.org, Κάτια Τσιμπλάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων