17/12/2023 17/12/2023 Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στον αύλειο χώρο των σχολείων του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έψαλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, κάλαντα και άλλα επίκαιρα άσματα. Με επιτυχία παρουσίασαν επίσης το θεατρικό που ετοίμασαν: “Το πιό πολύτιμο διαμάντι”, που ανακάλυψε εκείνη τη νύχτα μια ιουδαϊκή οικογένεια μέσα στο στάβλο...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 13:14

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στα σχολεία του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στα σχολεία του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στον αύλειο χώρο των σχολείων του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έψαλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, κάλαντα και άλλα επίκαιρα άσματα.

Με επιτυχία παρουσίασαν επίσης το θεατρικό που ετοίμασαν: “Το πιό πολύτιμο διαμάντι”, που ανακάλυψε εκείνη τη νύχτα μια ιουδαϊκή οικογένεια μέσα στο στάβλο των ζώων…Το πολύτιμο διαμάντι δεν ήταν άλλο από τον Ιησού Χριστό, που γεννήθηκε για να σώσει τον πεσμένο άνθρωπο. Έτσι άλλαξε η ζωή τους, ιδιαίτερα της ανυπότακτης κόρης, που είχε κλέψει το πιό ακριβό κόσμημα της μητέρας της και τη στενοχωρούσε με την άτακτη ζωή της… Μετανοημένη προσκύνησε το Θείο Βρέφος, τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος “πάντας θέλει σωθήναι…” Εκείνη τη νύχτα ανακάλυψε το πιο πολύτιμο διαμάντι, τον Σωτήρα του κόσμου!

Αυτό τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος στους μαθητές και τους γονείς τους, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα παιδιά και τον κ. Ηλία Kabembele, που διοργάνωσε την εκδήλωση, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β, ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά, και διένειμε χριστουγεννιάτικες κάρτες σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων