28/08/2019 28/08/2019 Επίκαιρο κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, συνοδευόμενο απο τις επισυναπτόμενες (ως άνω) φωτογραφίες από τις εσχατιές της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης: “Πόση ζωή αναβλύζει η Αγία μας Παράδοση. Άπειρη, διότι είναι η ίδια ζωή. Και, ως ζωή, εκφράζεται ανά περιοχή ανάλογα με...
28 Αυγούστου, 2019 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2019 - 17:40

“Χρυσοστομάκια” στις εσχατιές της Τολιάρας

Διαδώστε:
“Χρυσοστομάκια” στις εσχατιές της Τολιάρας

Επίκαιρο κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, συνοδευόμενο απο τις επισυναπτόμενες (ως άνω) φωτογραφίες από τις εσχατιές της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης:

“Πόση ζωή αναβλύζει η Αγία μας Παράδοση.

Άπειρη, διότι είναι η ίδια ζωή.

Και, ως ζωή, εκφράζεται ανά περιοχή ανάλογα με τα μέσα της.

Ως ζωγραφιά με χρώματα οικεία, ως πρόσωπα ντόπια, γνωστά, ως ορολογία καθημερινή, ως σάρκα από τις σάρκες μας.

Και, σε κάθε πνευματική λειψυδρία επιστρέφουμε εκ νέου στις κοίτες της, να πιούμε το νεαρό ύδωρ από τους παραποτάμους της, όπως και τα παιδιά μας αυτά, που κάθονται έμπροσθεν του όντως ποταμού Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και μετά 16 αιώνες εικών πεφιλημένη στην εσχατιά της Τολιάρας.

Αυτού, που οι λόγοι του οδήγησαν σε μετάνοια το πλήρωμα της Εκκλησίας 5 αιώνες μετά τον Χριστό και αυτού που τα λόγια και η ζώσα παρουσία, ακόμα λυγίζουν τα γόνατα μας χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο δράσης του”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων