26/04/2024 26/04/2024 Με χαρά ο κλήρος και ο λαός της Ρουάντας υποδέχθηκαν τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη μετά τον διορισμό του από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.  Η υποδοχή έγινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της...
26 Απριλίου, 2024 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2024 - 10:11

Υποδοχή του Πατριαρχικού Επιτρόπου στη Ρουάντα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Υποδοχή του Πατριαρχικού Επιτρόπου στη Ρουάντα (ΦΩΤΟ)

Με χαρά ο κλήρος και ο λαός της Ρουάντας υποδέχθηκαν τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη μετά τον διορισμό του από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. 

Η υποδοχή έγινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλεως Rwamagaga προάστιο της πρωτεύουσας Kigali.

Αφού τελέστηκε Δοξολογία τον Θεοφιλέστατο καλωσόρισε ο εφημέριος π. Νικόλαος και ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Κύριον και ευχαριστίας προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη για αυτή την αποστολή στο πονεμένο λαό της Ρουάντας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Κύριος άκουσε την προσευχή σας φώτισε τον Πατριάρχη και με έστειλε κοντά σας μέχρι να αποσταλεί κανονικός ποιμένας της νεοσύστατης Επισκοπής Ρουαντας. Η αγάπη σας με έφερε από την γειτονική Μπουκόμπα. Η προσευχή σας νίκησε την ευσπλαγχνία του Θεού και μας ένωσε σήμερα. Ευχαριστίες στον προκάτοχο Σεβασμιώτατο Ιννοκέντιο, ο οποίος πριν 13 χρόνια ξεκίνησε την Ιεραποστολή και στερέωσε την τοπική Εκκλησία του Χριστού στην Ρουάντα».

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος έκανε έκκληση «για ενότητα των Ορθοδόξων και επιστροφή των σχισματικών, για να μπορέσει να προχωρήσει η Ιεραποστολή. Δεν έχουμε ανάγκη διαιρέσεων και σχισμάτων. Επιστροφή όλων στη ΜΙΑ Εκκλησία».

Διαβάστε επίσης – Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Η κατά κόσμον ειρήνη είναι ασταθής, υποκριτική, γεμάτη από μικρά παροδικά συμφέροντα και μύρια άλλα κακά»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων