19/09/2019 19/09/2019 Χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων εδέχθη στην έδρα της Ι.Μητροπόλεως την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Επικοινωνία& sigmaf; του Υπουργείου Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Δημοκρατίας του Κονγκό, συνοδεία κλιμακίου αποτελουμένου από στελέχη του εν λόγω Υπουργείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελευθερίας της Επικοινωνίας (Conseil Supérieur de la Liberté de Communication). Σκοπός της...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 7:38

Υπουργικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Μητρ. Μπραζαβίλ

Διαδώστε:
Υπουργικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Μητρ. Μπραζαβίλ

Χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων εδέχθη στην έδρα της Ι.Μητροπόλεως την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Επικοινωνία& sigmaf; του Υπουργείου Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Δημοκρατίας του Κονγκό, συνοδεία κλιμακίου αποτελουμένου από στελέχη του εν λόγω Υπουργείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελευθερίας της Επικοινωνίας (Conseil Supérieur de la Liberté de Communication).

Σκοπός της μη προγραμματισμένης επισκέψεως ήταν ο έλεγχος των δομών, της εν γένει λειτουργίας και του προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM» της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, στα πλαίσια αιφνιδιαστικών ελέγχων του Υπουργείου Επικοινωνίας και ΜΜΕ στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Μετά την εκτενή συνεργασία του κλιμακίου με τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Αιδεσιμ.Πρωτοπρ.π.Μάξιμο Oumba και συνεργάτες του, ο κ.Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωση και την σωστή λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού και συνεχάρη την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για τις καλλίκαρπες προσπάθειές Της υπέρ της πνευματικής προαγωγής του τόπου.

Σημειώνεται ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM » ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Ιγνάτιο (Μανδελίδη) μεταξύ των ετών 2008-2009 και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Pointe-Noire.

Σκοπός του είναι η προβολή και η διάδοση της ορθοδόξου πίστεως και πνευματικότητος, της πατερικής διδασκαλίας και παραδόσεως, της εκκλησιαστικής υμνολογίας και μουσικής, αλλά και η ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα υγείας, παιδείας, δικαιωμάτων των γυναικών κτο.

Κατά την ποιμαντορία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος ο ως άνω Ραδιοφωνικός Σταθμός ανακαινίσθηκε πλήρως, εξόφλησε τις οικονομικές εκκρεμότητες παλαιοτέρων &eps ilon;τών προς το κράτος, κατοχύρωσε νομίμως την ραδιοσυχνότητα 96,8 FM καταβάλλοντας κατ’ έτος το ποσό των 500.000 FCFA, ανανέωσε και εμπλούτισε το καθημερινό του πρόγραμμα (07.00 πμ.-21.00μμ) κ.α.

Επίσης, τυγχάνει ο πρώτος στην χώρα ο οποίος μεταξύ των ετών 2014-2015 συμμορφώθηκε πλήρως προς την νέα σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να λάβει την οριστική άδεια λειτουργίας από το Ανώτατο Συμβούλιο Ελευθερίας της Επικοινωνίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Conseil Supérieur de la liberté de Communication du Congo) μετ’επαίνων.

Ακόμη, την 17η Αυγούστου 2016 ο Εξοχ.Υπουργός Επικοινωνιών και ΜΜΕ της Δημοκρατίας του Κονγκό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Thierry Moungala επισκέφθηκε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, συμμετέχει σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή και εξέφρασε συγχαρητήριες ευχές για την σύννομη και εύρυθμη λειτουργία του, χαρακτηρίζοντάς αυτήν ως υποδειγματική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων