26/04/2023 26/04/2023 Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στις 24 Απριλίου 2023. Ο Απόστολος Μάρκος υπήρξε Ποιμένας της Εκκλησίας και μάλιστα ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, του δευτέρου, κατά σειρά, Πατριαρχικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπήρξε πρότυπο ποιμένος, ο οποίος χειροτόνησε πρεσβυτέρους και Επισκόπους...
26 Απριλίου, 2023 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 20:26

Ζάμπια: Εσπερινός εορτής Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου

Διαδώστε:
Ζάμπια: Εσπερινός εορτής Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στις 24 Απριλίου 2023.

Ο Απόστολος Μάρκος υπήρξε Ποιμένας της Εκκλησίας και μάλιστα ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, του δευτέρου, κατά σειρά, Πατριαρχικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπήρξε πρότυπο ποιμένος, ο οποίος χειροτόνησε πρεσβυτέρους και Επισκόπους και μερίμνησε για την οργάνωση της Εκκλησίας.

Σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου, με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή αφιερωματικη συνάντηση στην Μητρόπολητικη Κατοικία με θέμα την ίδρυση και τη λειτουργία της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπιας UNZA.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων