24/04/2021 24/04/2021 Η προετοιμασία των σταυρών της Κυριακής των Βαΐων με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη και τα μικρά παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως σε επίκαιρα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα πριν την εβδομάδα των Παθών. Ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Κάθε...
24 Απριλίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 17:29

ΖΑΜΠΙΑ: Προετοιμασία των σταυρών της Κυριακής των Βαΐων

Διαδώστε:
ΖΑΜΠΙΑ: Προετοιμασία των σταυρών της Κυριακής των Βαΐων

Η προετοιμασία των σταυρών της Κυριακής των Βαΐων με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη και τα μικρά παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως σε επίκαιρα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα πριν την εβδομάδα των Παθών. Ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Κάθε τέτοια μέρα οι πιστοί βγαίνουν από τις εκκλησίες με τα σταυρουδάκια στο χέρι. Οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά, όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά. Μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς.

Η Εκκλησία καθιέρωσε ήδη από τον 9ο αιώνα το έθιμο αυτό μια και όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης «όχλος πολύς… έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων