14/03/2022 14/03/2022 Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα με αφορμή την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης τονίζοντας ότι “η Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι μία ιδιαίτερα χαρμόσυνη και πανηγυρική ημέρα για όλη την ανά...
14 Μαρτίου, 2022 - 12:33

Ζάμπιας: “Η Ορθοδοξία είναι εμπειρία πίστεως και ζωής”

Διαδώστε:
Ζάμπιας: “Η Ορθοδοξία είναι εμπειρία πίστεως και ζωής”

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα με αφορμή την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης τονίζοντας ότι “η Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι μία ιδιαίτερα χαρμόσυνη και πανηγυρική ημέρα για όλη την ανά την οικουμένη Ορθοδοξία. Η εκκλησία πανηγυρίζει το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, της ορθής Πίστεως. Η Ορθοδοξία είναι εμπειρία πίστεως και ζωής, θεωρία και πράξις, λόγος και ήθος, αλήθεια και ελευθερία…”

Πριν την Α­πο­λύση της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας έγινε η Λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων πέριξ του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων