08/05/2022 08/05/2022 “Αιώνιο πρότυπο μητέρας η Παναγία, συμπάσχει και συμπονά με κάθε πονεμένο άνθρωπο και αποτελεί μαζί το καταφύγιο και την παρηγοριά όλων των κατατρεγμένων. Η θλιμμένη της εικόνα από τη ρομφαία που τη διαπέρασε βλέποντας το Γιο της να πάσχει για την ανθρωπότητα, την καθιστά ένα κατεξοχήν πρόσωπο ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας”. Αυτά έγραψε με ανάρτησή του...
08 Μαΐου, 2022 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 17:45

Ζάμπιας Ιωάννης: “Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες του κόσμου”

Διαδώστε:
Ζάμπιας Ιωάννης: “Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες του κόσμου”

“Αιώνιο πρότυπο μητέρας η Παναγία, συμπάσχει και συμπονά με κάθε πονεμένο άνθρωπο και αποτελεί μαζί το καταφύγιο και την παρηγοριά όλων των κατατρεγμένων. Η θλιμμένη της εικόνα από τη ρομφαία που τη διαπέρασε βλέποντας το Γιο της να πάσχει για την ανθρωπότητα, την καθιστά ένα κατεξοχήν πρόσωπο ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας”. Αυτά έγραψε με ανάρτησή του στο Facebook ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, με αφορμή την σημερινή εορτή της Μητέρας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση:

Πάντα δίπλα στην οικογένειά της, στις χαρές, τις λύπες και τις δυσκολίες… Και το όνομα αυτής, μητέρα. Η Γιορτή της Μητέρας είναι πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους, και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας μέχρι την ειρήνη είναι μακρύς.

Σήμερα τα απανταχού της γης τέκνα βρίσκουν την ευκαιρία να θυμηθούν και να τιμήσουν τη μητέρα τους, η ιερότητα του προσώπου της μητέρας είναι τέτοια, που της ανήκουν όλες οι ημέρες του έτους και όχι μία ξεχωριστή.

Αιώνιο πρότυπο μητέρας η Παναγία, συμπάσχει και συμπονά με κάθε πονεμένο άνθρωπο και αποτελεί μαζί το καταφύγιο και την παρηγοριά όλων των κατατρεγμένων. Η θλιμμένη της εικόνα από τη ρομφαία που τη διαπέρασε βλέποντας το Γιο της να πάσχει για την ανθρωπότητα, την καθιστά ένα κατεξοχήν πρόσωπο ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας.

Είναι η αρχετυπική Μάνα, που πονά και νοιάζεται για τα παιδιά της, για τη θλίψη και την αδικία που κυριαρχεί στον κόσμο, είναι ο συνεχιζόμενος αναστεναγμός για τον πάσχοντα άνθρωπο. Στο πρόσωπό της οι μητέρες κυρίως βρίσκουν μια μοναδική συμπαραστάτρια και μια απόλυτη κατανόηση για την ανησυχία τους για το μέλλον των παιδιών τους και του κόσμου όλου. Στους πολέμους είναι οι μάνες που πεθαίνουν, λέει ο ποιητής.

Κάθε μάνα δίνει τον αγώνα της, αναλώνεται καθημερινά για χάρη των παιδιών της, ξεπερνά τον εαυτό της. Κάθε μάνα είναι αξιέπαινη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών της. Ακόμα και η γυναίκα που δεν μπόρεσε να χαρεί τη μητρότητα, ενώ πολύ το επιθυμούσε. Και εκείνη που ενώ το ήθελε πολύ, δεν μπόρεσε να χαρεί πολλά παιδιά μέσα στην αγκαλιά της.

Εύχομαι σε όλες τις μητέρες καλή δύναμη στον αγώνα σας και να χαίρεστε ό,τι πολυτιμότερο έχετε- τις οικογένειές σας!

Η Παναγία μας, η Μητέρα όλου του κόσμου, να σας ενισχύει και να σας καθοδηγεί στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων