27/01/2021 27/01/2021 Έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές τις οποίες υπέστη από τον προχθεσινό κυκλώνα, ο ιστορικός Ελληνορθόδοξος ναός της Αγίας Τριάδας στην πόλη Μπέϊρα της Μοζαμβίκης, απηύθυνε η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μαρία Τσιχλάκη, μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο. Ο Ιερός Ναός...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 22:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 22:40

Ζημιές από κυκλώνα υπέστη ορθόδοξος ναός στη Μοζαμβίκη

Διαδώστε:
Ζημιές από κυκλώνα υπέστη ορθόδοξος ναός στη Μοζαμβίκη

Έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές τις οποίες υπέστη από τον προχθεσινό κυκλώνα, ο ιστορικός Ελληνορθόδοξος ναός της Αγίας Τριάδας στην πόλη Μπέϊρα της Μοζαμβίκης, απηύθυνε η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μαρία Τσιχλάκη, μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας, ο οποίος κτίστηκε το 1886 από Έλληνες ομογενείς και είναι ο παλαιότερος στη Ν. Αφρική, υπέστη, για πολλοστή φορά, μεγάλες ζημιές, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Το 2019 είχε υποστεί και πάλι μεγάλη καταστροφή, από το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι.

Όπως ανέφερε η κ. Τσιχλάκη, «ξοδέψαμε αρκετά και διορθώσαμε ότι μπορούσαμε αλλά πάλι πρέπει να ξεκινήσουμε απ΄ την αρχή και δεν είναι εύκολο για μας».

Όπως είπε , χρειάζονται περίπου 50.000 ευρώ για την αποκατάστασή του ναού και για την ανακαίνιση κάποιων χώρων που υπάρχουν στον περίβολό του και οι οποίοι θα μπορούσαν να ενοικιαστούν, ώστε με τα χρήματα των ενοικίων να καλύπτονται τα έξοδα του ναού τα οποία ανέρχονται στα 400$ τον μήνα συν τους φόρους.

Για κάποια χρόνια ο ναός, τον οποίο διεκδικούσαν και οι καθολικοί, είχε εγκαταλειφθεί, μέχρι που ο τότε Μητροπολίτης Μοζαμβίκης και νυν Ζάμπιας Ιωάννης, κατάφερε και πήρε την εκκλησία, την ζωντάνεψε και έστειλε και ιερέα για να λειτουργεί.

Όπως επισημαίνει η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ιερέα. Είχαμε έναν ιερέα από το Μαλάουι αλλά επειδή λόγω του κορωνοϊού έκλεισαν τα σύνορα, η κυβέρνηση τον έστειλε πίσω, δεν του έδινε βίζα για να μείνει».

Η κ. Τσιχλάκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμβολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, ο οποίος όταν ήταν Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακαίνιση του ναού.

Πηγή: ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων