06/03/2024 06/03/2024 “Να προσευχώμεθα το Άγιο Πνεύμα να μας οδηγήσει εις την αποκατάσταση της ενότητας και της κοινωνίας των Ορθοδόξων”, εύχεται σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.  Ο Σεβασμιώτατος, σε ανάρτησή στου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύει φωτογραφία από συνέδριο για την Ιεραποστολή μέσα από την Ιεραποστολική Διακονία του Αποστόλου Παύλου που οργανώθηκε κατά το...
06 Μαρτίου, 2024 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 12:08

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Απομάκρυνση από την Αποστολική Παράδοση η απουσία κοινωνίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Διαδώστε:
Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Απομάκρυνση από την Αποστολική Παράδοση η απουσία κοινωνίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών

“Να προσευχώμεθα το Άγιο Πνεύμα να μας οδηγήσει εις την αποκατάσταση της ενότητας και της κοινωνίας των Ορθοδόξων”, εύχεται σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ. 

Ο Σεβασμιώτατος, σε ανάρτησή στου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύει φωτογραφία από συνέδριο για την Ιεραποστολή μέσα από την Ιεραποστολική Διακονία του Αποστόλου Παύλου που οργανώθηκε κατά το παρελθόν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Με αφορμή την εικόνα, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ σημειώνει ότι η απουσία κοινωνίας μεταξύ των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών σημαίνει απομάκρυνση μας από την Αποστολική Παράδοση.

Αναλυτικά το μήνυμα: 

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο για την Ιεραποστολή μέσα από την Ιεραποστολική Διακονία του Αποστόλου Παύλου που οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Οι Απόστολοι αποτελούν και σήμερα το θεμέλιο για την ορατή ενότητα των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η απουσία κοινωνίας μεταξύ των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών σημαίνει απομάκρυνση μας από την Αποστολική Παράδοση, απομάκρυνση από την Διδασκαλία της “Μίας, Αγίας, Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας”. Να προσευχώμεθα το Άγιο Πνεύμα να μας οδηγήσει εις την αποκατάσταση της ενότητας και της κοινωνίας των Ορθοδόξων, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και στη προτεραιότητα της Ανθρωπότητας να επιβιώσει μέσα από την επιλογή του ειρηνικού διαλόγου να λύνουμε τα προβλήματα μας κι όχι να καταφεύγουμε στην επιλογή των όπλων που ρισκάρουν την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών και ρίσκο για πορεία προς την αυτοκαταστροφή, να μετατρέψουμε το Πλανήτη μας σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο με “ζωντανούς νεκρούς”.

Με τα χαιρετίσματά μου

+Σεραφείμ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων