11/12/2020 11/12/2020 Σε κλίμα συγκίνησης τέλεστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πηλουσίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου. Η ταφή του σκηνώματος θα γίνει στην Αθήνα. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στην οικία του στο Πόρτ...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 15:15

Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα

Σε κλίμα συγκίνησης τέλεστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πηλουσίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Η ταφή του σκηνώματος θα γίνει στην Αθήνα.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στην οικία του στο Πόρτ Σάιδ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου, Ὑπέρτιμος καί Ἔξαρχος Πρώτης Αὐγουσταμνικῆς καί Μεσημβρίας κυρός Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής) εγεννήθη στην Νίκαια Αττικής το έτος 1959.

Υπήρξε πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Απεσπάσθη το έτος 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έκτοτε προσέφεραι τις υπηρεσίες του στην Ι. Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου ως Καθηγούμενος αυτής φέρων την ευθύνη συντονισμού της εκ βάθρων ανακαινίσεώς της.

Την 6η Οκτωβρίου 2009, με πρόταση του Πάπα και Πατριαρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος, διατηρών τα ηγουμενικά του καθήκοντα στην περιώνυμο Ι. Μονή. Εχειροτονήθη Επίσκοπος την 18η Οκτωμβρίου 2009.

Την 26η Νοεμβρίου 2014, εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Πηλουσίου».

Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων