24/01/2020 24/01/2020 Την επανασυσταθείσα Επισκοπή Μπουκόμπας, επισκέφθηκε με την ιδιότητα του Τοποτηρητή,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, κατόπιν εντολής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε το μήνυμα του Μακαριωτάτου στην Σύναξη των Ιερέων της Επισκοπής Μπουκόμπας, ένα μήνυμα αγάπης, συγχωρήσεως και ειρήνης. Όπως αναφέρεται στη σχετική...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 11:00

Ζωντανεύει και πάλι η Ορθοδοξία στην Μπουκόμπα

Διαδώστε:
Ζωντανεύει και πάλι η Ορθοδοξία στην Μπουκόμπα

Την επανασυσταθείσα Επισκοπή Μπουκόμπας, επισκέφθηκε με την ιδιότητα του Τοποτηρητή,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, κατόπιν εντολής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε το μήνυμα του Μακαριωτάτου στην Σύναξη των Ιερέων της Επισκοπής Μπουκόμπας, ένα μήνυμα αγάπης, συγχωρήσεως και ειρήνης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου, οι Ιερείς της Μπουκόμπα, δέχθηκαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση το μήνυμα ενότητας του Πατριάρχου τους, ως μόνη λύση στα προβλήματα που επί σειράν ετών ταλαιπώρησαν την Επισκοπή τους και δήλωσαν την προσήλωση και αφοσίωσή τους στο Δευτερόθρονο Παλαίφατο Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τον Προκαθήμενό του. Σημειωτέον ότι, η Επισκοπή Μπουκόμπα είναι η παλαιότερη Ορθόδοξη Επισκοπή στο κράτος της Τανζανίας αφού ο πρώτος Ιερέας που χειροτονήθηκε ήταν ο π. Σωσθένης Kiyonga το 1985.

Η απόφαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’ για την επανασύστασή της, είναι ενδεικτική της αξίας της Ιεράς αυτής Επισκοπής αλλά και της ανάγκης επανακινήσεως των Ιεραποστολικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων