18/01/2019 18/01/2019 Οι μοναχές επέστρεψαν στην αρχαία Ορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας στη Μαλάουλα, μια πόλη της Συρίας που βρίσκεται 50 χλμ. Βόρεια της Δαμασκού, η οποία απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες και τώρα ανοικοδομείται, δήλωσε ο επικεφαλής ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. “Οι μοναχές έχουν επιστρέψει στο μοναστήρι και μένουν εκεί τώρα”, δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 9:46

Επέστρεψαν οι Μοναχές στη Αγία Θέκλα στη Μααλούλα

Διαδώστε:
Επέστρεψαν οι Μοναχές στη Αγία Θέκλα στη Μααλούλα

Οι μοναχές επέστρεψαν στην αρχαία Ορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας στη Μαλάουλα, μια πόλη της Συρίας που βρίσκεται 50 χλμ. Βόρεια της Δαμασκού, η οποία απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες και τώρα ανοικοδομείται, δήλωσε ο επικεφαλής ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

“Οι μοναχές έχουν επιστρέψει στο μοναστήρι και μένουν εκεί τώρα”, δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε συνάντηση με αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών. “Χάρη στην επανέναρξη της μοναχικής ζωής, περίπου 290 οικογένειες επέστρεψαν στη Μααλούλα και τώρα ζουν εκεί 300 οικογένειες”.

Η Μααλούλα, χτισμένη μέσα σε μια απότομη βουνοπλαγιά σε υψόμετρο πάνω από 1500 μ., φημίζεται ως ένα από τα τρία τελευταία χωριά στον κόσμο, όπου ομιλείται ακόμη η αραμαϊκή, η γλώσσα του Ιησού Χριστού.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2013, 13 μοναχές της Ελληνικής ορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας απήχθησαν από το μοναστήρι μαζί με τρεις βοηθούς τους. Η απαγωγή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, όταν οι αδελφές και οι τρεις εργαζόμενες απελευθερώθηκαν στο έδαφος του Λιβάνου. Ένα ευτυχές τέλος που οφειλόταν επίσης στη διαμεσολάβηση των λιβανέζικων και καταριανών μυστικών υπηρεσιών και είχε ως αντιστάθμισμα την απελευθέρωση 153 γυναικών τρομοκρατών που φυλακίστηκαν στις συριακές φυλακές.

Η μονή βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου της Αγ. Θέκλας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων