22/10/2018 22/10/2018 Την έντονη ανησυχία τους για του κινδύνους αποξένωσης, διαίρεσης και διαχωρισμού που απειλούν στις μέρες μας τις Τοπικές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες εκφράζουν οι Πατριάρχες Σερβίας και Αντιοχείας στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των μονομερών αποφάσεων που επηρεάζουν τη βάση της συναίνεσης και των αδελφικών σχέσεων. Μετά την ολοκλήρωση της...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2018 - 9:51

Διάλογο για το ουκρανικό ζητούν οι Προκαθήμενοι Αντιοχείας και Σερβίας

Διαδώστε:
Διάλογο για το ουκρανικό ζητούν οι Προκαθήμενοι Αντιοχείας και Σερβίας

Την έντονη ανησυχία τους για του κινδύνους αποξένωσης, διαίρεσης και διαχωρισμού που απειλούν στις μέρες μας τις Τοπικές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες εκφράζουν οι Πατριάρχες Σερβίας και Αντιοχείας στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των μονομερών αποφάσεων που επηρεάζουν τη βάση της συναίνεσης και των αδελφικών σχέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη Ι’ στην Σερβία, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών έκαναν λόγο για μια ιστορική στιγμή δύσκολη και ευαίσθητη, η οποία απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σοφία, υπομονή και πνευματική αφύπνιση προκειμένου να διατηρηθούν η ειρήνη και η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους καλούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποκαταστήσει τον αδελφικό διάλογο με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, με την αδελφική υποστήριξη και συμμετοχή όλων των άλλων πρωτευόντων Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, ώστε να επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και του Πατριαρχείου της Μόσχας και να επιστρέψει η επικοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων