06/01/2019 06/01/2019 Την απάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη φέρνουν στο φως ρωσικά ΜΜΕ.  Απαντώντας στην επιστολή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι’ τονίζει “ότι αυτά τα γεγονότα προκαλούν ανησυχία όχι μόνο λόγω της διάσπασης που δημιουργούν στον ορθόδοξο κόσμο, αλλά και επειδή δεν έχει ληφθεί υπόψη...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 10:20

“Θέλουμε ενισχυμένη την ενιαία ενότητα της Ορθοδοξίας”

Διαδώστε:
“Θέλουμε ενισχυμένη την ενιαία ενότητα της Ορθοδοξίας”

Την απάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη φέρνουν στο φως ρωσικά ΜΜΕ.  Απαντώντας στην επιστολή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι’ τονίζει “ότι αυτά τα γεγονότα προκαλούν ανησυχία όχι μόνο λόγω της διάσπασης που δημιουργούν στον ορθόδοξο κόσμο, αλλά και επειδή δεν έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη των κατά τόπους Εκκλησιών. Θέλουμε να βλέπουμε να ενισχύεται και να γίνεται όλο και πιο ενιαία η ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου. Σας καλούμε να μην παίρνετε αποφάσεις, στις οποίες δεν έχουν συμφωνήσει ομόφωνα οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων