18/10/2018 18/10/2018 Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ορθόδοξο κόσμο, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης, προσθέτοντας  ότι ο κίνδυνος για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μόσχας και της Κωνσταντινούπολης, απαιτεί ενότητα και προσευχή. “Σε μια εποχή που οι Χριστιανοί στην Συρία και την Ανατολή υποφέρουν χρειαζόμαστε...
18 Οκτωβρίου, 2018 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2018 - 11:38

Πατρ. Αντιοχείας: Η Ορθοδοξία βρίσκεται σε κίνδυνο

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: Η Ορθοδοξία βρίσκεται σε κίνδυνο

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ορθόδοξο κόσμο, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης, προσθέτοντας  ότι ο κίνδυνος για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μόσχας και της Κωνσταντινούπολης, απαιτεί ενότητα και προσευχή.

“Σε μια εποχή που οι Χριστιανοί στην Συρία και την Ανατολή υποφέρουν χρειαζόμαστε ενότητα. Ο κίνδυνος που καραδοκεί για την Ορθοδοξία και εκφράζεται μέσα από την διαμάχη Κωνσταντινούπολης και Μόσχας, θα πρέπει να ωθήσει όλους του Χριστιανούς να ενισχύσουν τις προσευχές τους” δήλωσε ο Πατριάρχης την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σερβία. Και πρόσθεσε: “Ο κόσμος περιμένει από εμάς στοιχεία για το Χριστό, κι όχι διαμάχες”

Νωρίτερα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας  είχε τονίσει ότι η Ορθοδοξία χρειάζεται ενότητα και όχι συζητήσεις σχετικά με την αυτοκεφαλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων