01/06/2019 02/06/2019 H επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Ειρηναίου κ.κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στον Καθεδρικό ναό της Δαμασκού. Τον Μακαριώτατο κ.κ. Ειρηναίο καλωσόρισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας τόνισε: “Με εντυπωσίασε πραγματικά η υποδοχή που μου επιφυλάξατε σήμερα. Έχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι εκ...
01 Ιουνίου, 2019 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2019 - 12:27

Στη Δαμασκό βρίσκεται ο Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Στη Δαμασκό βρίσκεται ο Πατρ. Σερβίας

H επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Ειρηναίου κ.κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στον Καθεδρικό ναό της Δαμασκού. Τον Μακαριώτατο κ.κ. Ειρηναίο καλωσόρισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας τόνισε: “Με εντυπωσίασε πραγματικά η υποδοχή που μου επιφυλάξατε σήμερα. Έχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι εκ νέου τις ιστορικές αυτές περιοχές της Εκκλησίας μας. Περιοχές όμως που δεν τυχαίνουν του ανάλογου σεβασμού που θα έπρεπε και υφίστανται κατά καιρού διώξεις οι οποίες σας ταλανίζουν και σήμερα. Εύχομαι προς τον πανάγαθο Θεό όπως επιφέρει την ειρήνη στον Συριακό λαό”.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ανέφερε: “Και εμείς προσευχόμαστε καθημερινά στο Θεό για την ειρήνη, η οποία απουσιάζει από τη περιοχή μας. Ευχόμαστε τα βάσανα του λαού μας να σταματήσουν άμεσα”.

Ο Πατριάρχης Σερβίας έφτασε χθες στο αεροδρόμιο της Βηρυτού όπου και έγινε δεκτός από μέλη του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, ενώ ακολούθησε ολιγόωρη συζήτηση σε χώρο υποδοχής επισήμων του αεροδρομίου. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος κατευθύνθηκε προς τη πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, όπου σήμερα θα έγινε η επίσημη υποδοχή του από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Η επίσκεψη αυτή όπως αναφέρουν συριακά μέσα έρχεται να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο Πατριαρχείων.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων