03/09/2021 03/09/2021 Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η Θεολογική Σχολή “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, του Πανεπιστημίου του Balamand, ξεκίνησε τη νέα ακαδημαϊκή της χρονιά, με την ακολουθία του Εσπερινού και Αγιασμού που τελέσθηκαν, την περασμένη Τρίτη 31 Αυγούστου. Στην ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στη Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ, προεξήρχε ο Μητροπολίτης...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 14:34

Ξεκίνησε η νέα χρονιά στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η νέα χρονιά στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η Θεολογική Σχολή “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, του Πανεπιστημίου του Balamand, ξεκίνησε τη νέα ακαδημαϊκή της χρονιά, με την ακολουθία του Εσπερινού και Αγιασμού που τελέσθηκαν, την περασμένη Τρίτη 31 Αυγούστου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στη Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ, ενώ συμμετείχε και ο κοσμήτορας της σχολής Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, μίλησε προς τους σπουδαστές ενθαρρύνοντας τους, να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους στο έπακρο, σε επιστημονικό και πνευματικό επίπεδο, προτρέποντας τους παράλληλα, μέσω του πνευματικού τους αγώνα να αποτελέσουν το αλάτι της γης.

Στη συνέχεια ακολούθησε Αγιασμός με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων, ο οποίος τελέσθηκε εντός του ινστιτούτου, ενώ μετέπειτα πραγματοποιήθηκε τράπεζα αγάπης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων