16/04/2023 17/04/2023 Το λαμπροφόρο μήνυμα της Αναστάσεως έφτασε και στις δοκιμαζόμενες εν Τουρκία επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας τις οποίες από την Μεγάλη Πέμπτη επισκέπτεται ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης. Δυο μήνες μετά τον φονικό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς καθώς και ανθρώπους που παλεύουν με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών, το Χριστός Ανέστη ακούστηκε...
16 Απριλίου, 2023 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 7:05

Ανάσταση στη σεισμόπληκτη Μερσίνη – Το μήνυμα του Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Ανάσταση στη σεισμόπληκτη Μερσίνη – Το μήνυμα του Πατριάρχη Αντιοχείας

Το λαμπροφόρο μήνυμα της Αναστάσεως έφτασε και στις δοκιμαζόμενες εν Τουρκία επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας τις οποίες από την Μεγάλη Πέμπτη επισκέπτεται ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης.

Δυο μήνες μετά τον φονικό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς καθώς και ανθρώπους που παλεύουν με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών, το Χριστός Ανέστη ακούστηκε στη Μερσίνη όπου στην ακολουθία της Αναστάσεως που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ  και Γαρβριήλ καθώς και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης. 

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

“Είδαμε στα πρόσωπά σας μια αληθινή ανάσταση”

Μαζί με το Χριστός Ανέστη προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε για μία άλλη φορά τη στήριξή του προς το ποίμνιο και τόνισε χαρακτηριστικά: “Η φετινή Λειτουργία του Πάσχα ήταν πολύ ενισχυτική για εμάς γιατί είδαμε στα πρόσωπα σας μια αληθινή ανάσταση και μια νέα γέννηση εξαιτίας της σταθερότητας, της πίστης και της αγάπης σας για την Εκκλησία σας”.

Στο τέλος του λόγου από την Μεσίνη ο Πατριάρχης  κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε το μήνυμα της Αναστάσεως να φτάσει σε όλο τον κόσμο και να γίνει πάνω απ’ όλα μήνυμα ειρήνης για την ανθρωπότητα που το έχει ανάγκη.

Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος προέστη την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στα χαλάσματα του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια. Πρόκειται για έναν από τους ναούς που καταστράφηκαν από τον φονικό Εγκέλαδο της 6ης Φεβρουαρίου.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων