16/03/2023 16/03/2023 Αγώνας για την προστασία του παιδιού και την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων εξαιτίας του πολύνεκρου σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Συρία. Η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας διοργάνωσε δραστηριότητες για την συναισθηματική αποφόρτιση, μοίρασε τρόφιμα, κουβέρτες, παπλώματα και ρούχα σε σεισμόπληκτες οικογένειες. Παράλληλα, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τα θύματα...
16 Μαρτίου, 2023 - 7:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 7:21

Αντιόχεια: Παρεμβάσεις για την προστασία των παιδιών – Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους

Διαδώστε:
Αντιόχεια: Παρεμβάσεις για την προστασία των παιδιών – Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους

Αγώνας για την προστασία του παιδιού και την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων εξαιτίας του πολύνεκρου σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Συρία. Η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας διοργάνωσε δραστηριότητες για την συναισθηματική αποφόρτιση, μοίρασε τρόφιμα, κουβέρτες, παπλώματα και ρούχα σε σεισμόπληκτες οικογένειες.

Παράλληλα, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τα θύματα του φονικού σεισμού από τον Επίσκοπο εν Λιβάνω κ. Κωνσταντίνο  στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μερσίνη.

  • Της Σβετλάνα Λεβιτσκι

Δράσεις για την προστασία του παιδιού

Στη Λαττάκεια, η ομάδα παιδικής προστασίας της περιοχής πραγματοποίησε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά στα κέντρα φιλοξενίας στη Χάφτα. Ακόμη, η ομάδα μοίρασε τρόφιμα στις οικογένειες που επλήγησαν στη πόλη Τζαμπλέ, σε συνεργασία με την Ολλανδική ΜΚΟ “ΖΟΑ”, ενός διεθνή οργανισμού αρωγής και ανάκαμψης που παρέχει ανακούφιση σε άτομα που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές. Και εκεί υλοποίησε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης.

Η ομάδα συνεχίζει επίσης την προετοιμασία και διανομή τροφίμων σε οικογένειες που επλήγησαν σε κέντρα στέγασης της πόλης και της Χάφτα, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (World Food Programme) που είναι ένα παρακλάδι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Στο Χαλέπι, η ομάδα του τμήματος μοίρασε τρόφιμα στους πληγέντες στα οικοτροφεία του σχολείου στην περιοχή Karam Al-Dada’a, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Caritas Switzerland, η οποία προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια στην Ελβετία και άλλες 20 χώρες.

Η ομάδα ακολουθεί και την παρέμβασή της στον τομέα της ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, παρέχοντας συνεδρίες στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδιωτικού Σχολείου Bani Tighlab II στην παλιά συνοικία Siryan, για τον τρόπο αντιμετώπισης των ψυχολογικών επιπτώσεων του σεισμού στα παιδιά. Η ομάδα προστασίας παρείχε επίσης αρκετές συνεδρίες σε μαθητές συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων συναισθηματικής αποφόρτισης.

Επίσης η ομάδα του τμήματος μοίρασε μερίδες τροφίμων, καθώς και κουβέρτες, ρούχα σε οικογένειες που εκτοπίστηκαν από τις πόλεις Kfarbo, Ayo και Tumin, σε συνεργασία με την Caritas Switzerland.

Ανθρωπιστικό bazaar

Ύστερα από έκκληση βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας, διοργάνωσε ανθρωπιστικό bazaar με ρούχα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που αποτελούν δωρεά από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ιορδανίας. Αυτά τα πακέτα αγάπης από την Ιορδανία προηγουμένως είχαν παραδοθεί στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στη Λαττάκεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

  

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους από τον σεισμό

Ο Επίσκοπος εν Λιβάνω κ. Κωνσταντίνος μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μερσίνη, τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τα θύματα του φονικού σεισμού. Συμμετείχαν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι από τις σεισμόπληκτε περιοχές στην Αλεξανδρέττα και τη Μερσίνη.

Ο Επίσκοπος κ. Κωνσταντίνος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ακολούθησε προσευχή για τους σεισμοπαθείς, και ο Επίσκοπος συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων