05/03/2024 05/03/2024 Για την κατάσταση και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης και βοήθειας των πληγέντων στην Αντιόχεια και τις γύρω περιοχές μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Φεβρουάριο του 2023, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.  Στον Μακαριώτατο παρουσιάστηκε, από επιτροπή που έχει αναλάβει την επόπτευση της πορείας των εργασιών, έκθεση για την πρόοδο αναφορικά με την...
05 Μαρτίου, 2024 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 9:45

Αντιοχείας Ιωάννης: “Μαζί, ας ξαναχτίσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια”

Διαδώστε:
Αντιοχείας Ιωάννης: “Μαζί, ας ξαναχτίσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια”

Για την κατάσταση και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης και βοήθειας των πληγέντων στην Αντιόχεια και τις γύρω περιοχές μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Φεβρουάριο του 2023, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. 

Στον Μακαριώτατο παρουσιάστηκε, από επιτροπή που έχει αναλάβει την επόπτευση της πορείας των εργασιών, έκθεση για την πρόοδο αναφορικά με την απομάκρυνση των ερειπίων, παρουσιάστηκαν σχέδια και οι απαιτούμενες άδειες για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια, ο οποίος κατέρρευσε από τον σεισμό. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στην έδρα του Πατριαρχείου στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Orduologlu.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι ο Καθεδρικός Ναός της Αντιόχειας ήταν και θα παραμείνει η ιστορική καρδιά του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ότι η αναστήλωσή του επιβεβαιώνει ότι η χριστιανική παρουσία είναι βαθιά ριζωμένη στην Ανατολή. “Μαζί, ας ξαναχτίσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια”, ήταν η ευχή του Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων