01/03/2022 01/03/2022 Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού πραγματοποίησε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του Λιβάνου. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όσου κρατούν τις τύχες της παγκόσμιας ειρήνης στα...
01 Μαρτίου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 11:07

Αντιοχείας: Βρείτε λύσεις να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο

Διαδώστε:
Αντιοχείας: Βρείτε λύσεις να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού πραγματοποίησε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του Λιβάνου. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όσου κρατούν τις τύχες της παγκόσμιας ειρήνης στα χέρια τους να βρουν άμεσα λύσεις για την επικράτησή της στον κόσμο και όχι να ενισχύουν τις πολεμικές μηχανές.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Προκαθήμενος την εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Μητροπολίτη κ. Ηλία ο οποίος τον ενημερώνει για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

“Αναμφίβολα, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη ως αποτέλεσμα της κλοπής χρημάτων ανθρώπων από τράπεζες και οι αρμόδιοι πρέπει να εργαστούν για την επιστροφή αυτών των χρημάτων σε αυτούς που ανήκουν. Υπάρχει επίσης και το γεγονός της έκρηξης του λιμανιού στη Βηρυτό, η οποία προκάλεσε θύματα καθώς και την καταστροφή μεγάλου μέρους της πρωτεύουσας. Για όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να εργαστούμε”, ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που πλησιάζει και το νόημα της νηστείας. “Το αληθινό νόημα της νηστείας είναι ότι κάθε ένας από εμάς βλέπει τον Ιησού Χριστό στο πρόσωπο του αδελφού του, ειδικά στους φτωχούς και τους άπορους”, ανέφερε.

Ακολούθως ευχήθηκε η βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν να οδηγήσουν τους πολίτες να εκλέξουν αντιπροσώπους που νοιάζονται πραγματικά για τον λιβανέζικο λαό. “Προσευχόμαστε για ειρήνη και σταθερότητα στον Λίβανο, στη Συρία, σε όλη την περιοχή και σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα ακούμε για πόλεμο εδώ και πόλεμο εκεί. Ο Θεός μας έδωσε ειρήνη και εύχομαι σε όλους τους υπεύθυνους που λαμβάνουν αποφάσεις να βρουν λύσεις μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Να βρουν ειρηνικές λύσεις και όχι να ενισχύουν τις μηχανές πολέμου και καταστροφής”, ανέφερε με νόημα για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον κόσμο.

Τέλος, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Ορθόδοξος κόσμος και τον τρόπο με τον οποίο καλείται η Εκκλησία της Αντιόχειας να συμβάλει στην επίλυσή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων