31/07/2023 31/07/2023 Με την τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας κορυφώθηκαν οι εργασίες της 56ης Συνέλευσης της Ιεράς Μητρoπόλεως Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής που φιλοξενείται στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου 2023 υπό την αιγίδα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.  Του συλλείτουργου που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του...
31 Ιουλίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 14:44

Αριζόνα: Για τα ζητήματα σε Συρία και Λίβανο μίλησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Αριζόνα: Για τα ζητήματα σε Συρία και Λίβανο μίλησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Με την τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας κορυφώθηκαν οι εργασίες της 56ης Συνέλευσης της Ιεράς Μητρoπόλεως Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής που φιλοξενείται στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου 2023 υπό την αιγίδα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. 

Του συλλείτουργου που τελέστηκε προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος επικεντρώθηκε κυρίως στα ζητήματα που απασχολούν την Συρία και τον Λίβανο καλώντας κλήρο και λαό να προσευχηθεί έτσι ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στις αρχέγονες αυτές κοιτίδες του χριστιανισμού.

«Προσευχόμαστε για την ειρήνη της Συρίας και τη σταθερότητα του Λιβάνου και κουβαλάμε στις καρδιές μας τη Μέση Ανατολή, την πρώτη χριστιανική γη», τόνισε.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε όπως ο Λίβανος αποκτήσει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση η οποία θα εγγυηθεί την σταθερότητα σε μία χώρα η οποία διαρκώς δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις. Επίσης, ευχήθηκε όπως και για την Συρία σταματήσουν οι πολιτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και όλοι να εστιάσουν πρωτίστως στον παράγοντα άνθρωπο.

Τέλος, έκανε για πολλοστή φορά έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να ληφθεί σοβαρά η υπόθεση των απαχθέντων Μητροπολιτών η τύχη των οποίων αγνοείται από το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Νέα Υόρκη αφίχθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με ιερείς από τη Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Στην Πενσυλβάνια ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στις ΗΠΑ

Ποιμαντικές δράσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Πενσυλβάνια

Να γίνουν μιμητές του Προφήτη Ηλία κάλεσε νέους και νέες ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο – Μήνυμα ελπίδας στο ποίμνιο των ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων