27/10/2023 27/10/2023 Θεία Λειτουργία με αφορμή την Εθνική Εορτής της Ελλάδας για την 28η Οκτωβρίου 1940 τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.  Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Σελευκείας κ. Ρωμανός. Συλλειτούργησαν κληρικοί του ναού ενώ, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Συρίας, κ. Νικόλαος Πρωτονοτάριος,...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 14:35

Δαμασκός: Θεία Λειτουργία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δαμασκός: Θεία Λειτουργία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία με αφορμή την Εθνική Εορτής της Ελλάδας για την 28η Οκτωβρίου 1940 τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Σελευκείας κ. Ρωμανός. Συλλειτούργησαν κληρικοί του ναού ενώ, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Συρίας, κ. Νικόλαος Πρωτονοτάριος, το προσωπικό της Πρεσβείας καθώς και φίλοι της ελληνικής κοινότητας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ελληνομαθής Επίσκοπος κ. Ρωμανός, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ευχήθηκε στον Έλληνα Πρέσβη για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για ευημερία και ευλογία στον ελληνικό λαό.

Οι συμβολισμοί της ιστορικής ρήσης του Ιωάννη Μεταξά: “ώστε λοιπόν έχουμε πόλεμο”, σε απάντηση του τελεσίγραφου της φασιστικής Ιταλίας, η οποία αποτυπώθηκε στη συνείδηση του λαού μας ως το μεγάλο “ΟΧΙ”, αποτυπώθηκαν σήμερα και στη μαρτυρική Δαμασκό τονίζοντας ότι οι αξίες του Ελληνισμού για ελευθερία δεν γνωρίζουν σύνορα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα προς τους συμμετέχοντες στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων