31/01/2021 19/02/2021 Διάλεξη στη Θεολογική Σχολή «Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού» του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στο Λίβανο έδωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, συμμετέχοντας έτσι στις εκδηλώσεις εορτασμού του χρυσού ιωβηλαίου έτους από την ίδρυσή της.  Ο Σεβασμιώτατος έκανε διαδικτυακά διάλεξη με θέμα «Η Αποκάλυψη του μυστηρίου της Παναγίας στα θεολογικά...
31 Ιανουαρίου, 2021 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 21:30

Διάλεξη του Μητρ. Βολοκολάμσκ στη Θεολογική του Μπαλαμάντ

Διαδώστε:
Διάλεξη του Μητρ. Βολοκολάμσκ στη Θεολογική του Μπαλαμάντ

Διάλεξη στη Θεολογική Σχολή «Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού» του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στο Λίβανο έδωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, συμμετέχοντας έτσι στις εκδηλώσεις εορτασμού του χρυσού ιωβηλαίου έτους από την ίδρυσή της. 

Ο Σεβασμιώτατος έκανε διαδικτυακά διάλεξη με θέμα «Η Αποκάλυψη του μυστηρίου της Παναγίας στα θεολογικά συγγράμματα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού».

Εκ μέρους των καθηγητών και των φοιτητών της Σχολής, τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος (Καχίλ), Κοσμήτορας της Θεολογικής.

Στο τέλος της διάλεξης ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών.

 

50 χρόνια ζωής συμπληρώνει η Σχολή του Μπαλαμάντ

«Το Ινστιτούτο Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Balamand στέκεται ως φάρος της γνώσης του Χριστού» είχε τονίσει στο μήνυμα του κατά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, η οποία συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καχίλ.

«Κάθε μέλος της σχολής μας, από τους φοιτητές μέχρι τους διοικούντες, αναζητά έμπνευση και φώτιση από την πηγή της Αποστολικής Ορθόδοξης Παράδοσης και αγωνίζεται εν μέσω των σύγχρονων θεολογικών, πνευματικών και κοινωνικών προκλήσεων για τη διάσωση και τη διακήρυξη της Θείας Αποκάλυψης ως φως και ζωή στην ανθρωπότητα και στον κόσμο μας σήμερα», είχε σημειώσει ο π. Ιάκωβος σχετικά με το ρόλο της Σχολής σήμερα.

Αναφορά είχε κάνει επίσης και στο Χρυσό Ιωβηλαίο, τη συμπλήρωση δηλαδή 50 χρόνων λειτουργίας της Σχολής, υπογραμμίζοντας πως: «οι απόφοιτοι της Σχολής μας όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν πλέον την Εκκλησία είτε ως κληρικοί είτε ως λαϊκοί, μεταφέροντας την μαρτυρία του ευαγγελίου τόσο στον αραβικό κόσμο όσο και στο εξωτερικό».

 

Παρακαλουθήστε τον Κοσμήτορα να μιλάει στην «Πεμπτουσία» για τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων