14/02/2022 14/02/2022 Αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β’, που αποτελείτο από τους Μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριο και Ζάμπιας κ. Ιωάννη, υποδέχθηκε στην πατριαρχική κατοικία του στο Μπάλαμαντ ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης ο Ι’. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ενημέρωσαν τον Πατριάρχη Αντιοχείας σχετικά...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 20:57

Εισπήδηση: Ενημέρωση Πατριάρχη Αντιοχείας από εκπροσώπους Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Εισπήδηση: Ενημέρωση Πατριάρχη Αντιοχείας από εκπροσώπους Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β’, που αποτελείτο από τους Μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριο και Ζάμπιας κ. Ιωάννη, υποδέχθηκε στην πατριαρχική κατοικία του στο Μπάλαμαντ ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης ο Ι’.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ενημέρωσαν τον Πατριάρχη Αντιοχείας σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και την πρόθεση-προσπάθεια εισπήδησης του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για Σύναξη των Προκαθημένων των τεσσάρων Πρεσβυγενών Πατριαρχείων λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Μακαριώτατος επανέλαβε στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όσα είπε στον απεσταλμένο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ότι η Ιερά Σύνοδος της Αντιοχείας θα συνεδριάσει σύντομα για να συζητήσει αναφορικά με τις εξελίξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να λάβει κατάλληλη θέση επ’ αυτών.

Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Σιδώνος και Τύρου κ. Ηλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων