18/06/2023 18/06/2023 Στις 15 Ιουνίου 2023 ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ και μέλη της αποστολής του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού μετέβησαν στην Ιερά Μητρόπολη Τύρου και Σιδώνος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας. Στα γραφεία της Μητροπόλεως στην πόλη Μαρζαγιούν του Λιβάνου τον μητροπολίτη Φίλιππο δέχθηκε ο μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος Ηλίας....
18 Ιουνίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2023 - 11:23

Eκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στην Mητρόπολη Τύρου και Σιδώνος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Eκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στην Mητρόπολη Τύρου και Σιδώνος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Στις 15 Ιουνίου 2023 ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ και μέλη της αποστολής του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού μετέβησαν στην Ιερά Μητρόπολη Τύρου και Σιδώνος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Στα γραφεία της Μητροπόλεως στην πόλη Μαρζαγιούν του Λιβάνου τον μητροπολίτη Φίλιππο δέχθηκε ο μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος Ηλίας. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού Ε. Σκοπένκο και μέλη της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Ιερά Μητρόπολη Τύρου και Σιδώνος. Μετά το πέρας της συναντήσεως ο μητροπολίτης Φίλιππος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος ξεναγήθηκαν στο σχολείο της επαρχίας, που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο, το οποίο ανηγέρθη από την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης, όπου συναντήθηκαν με το διδακτικό προσωπικό και μαθητές.

Νωρίτερα, στις 14 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε την ιερά μητρόπολη Ζάχλε και Μπααλμπέκ και την Ιερά Μητρόπολη Όρων του Λιβάνου, όπου συναντήθηκε με τους μητροπολίτες Ζάχλε και Μπααλμπέκ Αντώνιο και Όρων του Λιβάνου Σιλουανό. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συνδρομής του Πατριαρχείου Μόσχας στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών των εν λόγω μητροπόλεων.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον επικεφαλής της Μελχιτικής Εκκλησίας Πατριάρχη Γιουσέφ Α΄ Αμπσί.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Λίβανο Α. Ρουντακόφ και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού Ε. Σκοπένκο, αναφέρει η ιστοσελίδα του Γραφείου Αντιπροσωπεύσεως της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βηρυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων