07/10/2021 07/10/2021 Ο Επίσκοπος Σελευκείας κ. Εφραίμ (Μααλουλί), Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, εξελέγη σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2021, νέος Μητροπολίτης Βερροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.   Οι εκλογές διενεργήθηκαν στο Μπαλαμάντ. Εξαιτίας της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου Γιαζίτζι το 2013, η Ιερά Σύνοδος, που δεν έχει...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 13:51

Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Χαλεπίου

Διαδώστε:
Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Χαλεπίου

Ο Επίσκοπος Σελευκείας κ. Εφραίμ (Μααλουλί), Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, εξελέγη σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2021, νέος Μητροπολίτης Βερροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

 

Οι εκλογές διενεργήθηκαν στο Μπαλαμάντ. Εξαιτίας της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου Γιαζίτζι το 2013, η Ιερά Σύνοδος, που δεν έχει νεότερα για την τύχη του απαχθέντα Μητροπολίτη, αποφάσισε να διεξάγει εκλογές για τη θέση και να αναθέσει στον Μητροπολίτη Παύλο τον τίτλο του Επισκόπου του Ντιγιάρμπακιρ (δηλ. να τον κάνει τιτουλάριο, μιας και δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται και εάν είναι ζωντανός).

Δείτε επίσης:

Η τελευταία συνέντευξη του Επ. Χαλεπίου πριν την απαγωγή του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων