08/02/2023 09/02/2023 Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την υποστήριξη των σεισμοπαθών έχει ξεκινήσει ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Ζάχλε) κ. Αντώνιος. Ο ιεράρχης, είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και έχει διοριστεί Πατριαρχικός Επίτροπος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βόρειας Αμερικής. Σε εγκύκλιό του  η οποία θα διαβαστεί στους ναούς της Αμερικής απευθύνει...
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 0:41

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το Πατριαρχείο Αντιοχείας στην Αμερική

Διαδώστε:
Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το Πατριαρχείο Αντιοχείας στην Αμερική

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την υποστήριξη των σεισμοπαθών έχει ξεκινήσει ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Ζάχλε) κ. Αντώνιος.

Ο ιεράρχης, είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και έχει διοριστεί Πατριαρχικός Επίτροπος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βόρειας Αμερικής.

Σε εγκύκλιό του  η οποία θα διαβαστεί στους ναούς της Αμερικής απευθύνει έκκληση προκειμένου να συγκεντρώνονται χρήματα κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, τα οποία θα αποστέλλονται απευθείας στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για τη στήριξη των δοκιμαζομένων επιζώντων οι οποίοι χρειάζονται ιατρική περίθαλψη αλλά και ζεστασιά.

Οι καταστροφές από τον σεισμό της 6Ης Φεβρουαρίου  στην Αντιόχεια, την πόλη όπου ο Χριστός ονόμασε τους πιστούς του Χριστιανούς, είναι μεγάλες. Οι επιζώντες χρειάζονται φαγητό και νερό, ζεστά ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Μεγάλες όμως είναι και οι καταστροφές στις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου έχει καταστραφεί.

«Αυτές τις στιγμές, καθώς οι καρδιές μας ραγίζουν για τους συνανθρώπους μας νιώθουμε έντονα αυτό που είπε ο Άγιος Παύλος για το Σώμα του Χριστού: “Όταν ένα μέρος υποφέρει, όλα τα μέρη υποφέρουν μαζί του”.


Αδελφοί, ο ίδιος Απόστολος μάς διδάσκει να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε με εκείνους που έχουν τώρα ανάγκη, γνωρίζοντας ότι μπορεί να έρθει μια στιγμή που θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Γράφει, “Δεν είναι να επιβαρύνεστε εσείς για να διευκολύνετε τους άλλους. Αντίθετα, από ισότητα, η αφθονία σας θα πρέπει τώρα να πηγαίνει προς τις ανάγκες τους, ώστε η αφθονία τους να καλύψει κάποτε τις δικές σας ανάγκες, ώστε να υπάρχει ισότητα” (Αυτό το ανοιχτόκαρδο μοίρασμα είναι μια επιβεβαίωση των δεσμών μας με εκείνους που τώρα υποφέρουν. Είναι επίσης μια έκφραση της αγάπης, η οποία παίρνει πάντα το βάρος του αγαπημένου στους δικούς της ώμους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.Αντώνιος.

Εκτός από τις ενορίες, οι πολίτες μπορούν επίσης να συνεισφέρουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση antiochian. org/earthquake. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν  από το Πατριαρχείο Αντιοχείας σε υπηρεσίες αρωγής σε όσους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων