14/02/2023 15/02/2023 Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο, της συζήτησης βρέθηκαν «η καταγραφή των αναγκών στις πληγείσες περιοχές της Εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου και η συζήτηση για την ελληνική συνεισφορά για την αντιμετώπισή τους», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Yπουργείου Εξωτερικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τηλεφωνική...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2023 - 17:34

Επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο, της συζήτησης βρέθηκαν «η καταγραφή των αναγκών στις πληγείσες περιοχές της Εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου και η συζήτηση για την ελληνική συνεισφορά για την αντιμετώπισή τους», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Yπουργείου Εξωτερικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα ανώτατη διπλωματική πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την αμέριστη προθυμία της Eλληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και σε Συρία στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μείνει όρθια η γειτονική μας χώρα ύστερα από αυτή τη μεγάλη τραγωδία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι κυριότερες ανάγκες της Τουρκίας τώρα είναι κοντέινερ και χειμερινές σκηνές, ενώ δε χρειάζεται να σταλεί καινούριο συνεργείο της ΕΜΑΚ.

«Το κυριότερο αυτή τη στιγμή είναι να φανούμε χρήσιμοι στην τουρκική κοινωνία και με το διμερές και με το ευρωπαϊκό καπέλο», σημείωσε η ίδια πηγή. Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων το ζήτημα της Συρίας και το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η αποστολή βοήθειας.

Στην τελετή κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την πανδημία, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη του υπουργείου «για την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε, υπό δύσκολες συνθήκες, όλα αυτά τα χρόνια».

«Επιτελέσαμε το καθήκον μας», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια εξωτερική πολιτική που μπορεί να ενεργεί και πέραν του δικού μας ορίζοντα.
«Η Ελλάδα μεγάλωσε χάρη στις προσπάθειες όλων μας», είπε αναφερόμενος στην επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Το φλουρί κέρδισε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων