18/04/2023 19/04/2023 Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Μερσίνης κ. Ali Hamza Bahlawan στην κατοικία του στη Μερσίνη την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023. Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ζαμπαντανής...
18 Απριλίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 2:42

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στον Kυβερνήτη της Μερσίνης

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στον Kυβερνήτη της Μερσίνης

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Μερσίνης κ. Ali Hamza Bahlawan στην κατοικία του στη Μερσίνη την Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ζαμπαντανής κ. Κωνσταντίνος, Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος, ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Orduologlu, Πατριαρχικός Επίτροπος στην Αντιόχεια, ο π. Σπυρίδων Timur, εφημέριος του Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μερσίνη, και o κ. Can Arab, Πρόεδρος του συλλόγου της ενορίας της Μερσίνης.

Αρχικά, ο Κυβερνήτης της Μερσίνης, κ. Ali Hamza Βahlawan, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του. Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για τη στάση αγάπης και αδελφοσύνης που κρατάει σε αυτές τις δύσκολες και σκληρές συνθήκες που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής ως αποτέλεσμα των σεισμών, τονίζοντας ότι ο Μακαριώτατος στάθηκε δίπλα στο ποίμνιό του από την πρώτη στιγμή. Ο Κυβερνήτης υποσχέθηκε στον Πατριάρχη Αντιοχείας να παράσχει βοήθεια στη Μερσίνη, στην Αντιόχεια, στην Αλεξανδρέττα, και όπου υπάρχει ανάγκη να ανακουφιστεί ο πόνος των τέκνων της Εκκλησίας σε αυτές τις σκληρές συνθήκες.

Με τη σειρά του, ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης Ι‘ ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη της Μερσίνης για την γεμάτη αγάπη υποδοχή του. Ευχαρίστησε επίσης το Τουρκικό κράτος και την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και τις τοπικές Αρχές, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχία αυτής της Πατριαρχικής επίσκεψης.

Ο Μακαριώτατος επίσης επισήμανε ότι «η Αντιόχεια ήταν και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα συνύπαρξης. Σε όλη την ιστορία, έχει δώσει μαρτυρίες ζωής με αγάπη και αδελφοσύνη, και αυτό είναι που της δίνει μια ξεχωριστή μοναδικότητα ως περιοχή που αγκαλιάζει τις διάφορες θρησκείες και τα διάφορα δόγματα που μιλούν με τη γλώσσα της αγάπης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφτασε στην Τουρκία ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης – Θα κάνει Πάσχα στις σεισμόπληκτες ενορίες

Ανάσταση στη σεισμόπληκτη Μερσίνη – Το μήνυμα του Πατριάρχη Αντιοχείας

Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στη λαβωμένη από τον σεισμό Αντιόχεια – Ειρήνη χωρίς «συνθήματα» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Ιωάννης

Επισκέψεις του Πατριάρχη Αντιοχείας στις εν Τουρκία σεισμόπληκτες ενορίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων