28/03/2023 28/03/2023 Ο  Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ Ιωάννης σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο επισημαίνει ότι ακούει και λαμβάνει με μεγάλη λύπη τα οδυνηρά νέα για την κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Το κείμενο της επιστολής αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα κοινωνικά δίκτυα και είναι σε ελεύθερη...
28 Μαρτίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 21:56

Επιστολή Αντιοχείας σε Πατριάρχη Μόσχας για την κατάσταση στην Ουκρανική Εκκλησία

Διαδώστε:
Επιστολή Αντιοχείας σε Πατριάρχη Μόσχας για την κατάσταση στην Ουκρανική Εκκλησία

Ο  Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ Ιωάννης σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο επισημαίνει ότι ακούει και λαμβάνει με μεγάλη λύπη τα οδυνηρά νέα για την κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Το κείμενο της επιστολής αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα κοινωνικά δίκτυα και είναι σε ελεύθερη μετάφραση:

«Σας γράφουμε με αιώνια θλίψη όπως ακούμε σήμερα για τις διώξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας»

«Εμείς, σε αυτή την περίοδο νηστείας, και στο κατώφλι του Θείου Δράματος, ακούμε και λαμβάνουμε με μεγάλη λύπη τα οδυνηρά νέα για την πραγματικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. ”

Ζούμε σήμερα μαζί σας τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας και της ιστορίας σας καθώς είμαστε μάρτυρες αυτού του πολέμου στην Ουκρανία. Σας γράφουμε με Αναστάσιμη θλίψη καθώς ακούμε σήμερα για τον διωγμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και για  εκείνα τα χριστιανικά ιστορικά μνημεία που σχηματίζουν την καρδιά του Πατριαρχείου Μόσχας και της υπόλοιπης ιστορικής Ρωσίας.

Σας γράφουμε με λαχτάρα στην καρδιά μας για μια ανάσταση που θα φέρει ειρήνη και πνεύμα ηρεμίας εν μέσω των πολέμων και των συγκρούσεων που αντέχει ο κόσμος μας. Σας γράφουμε, ζητώντας από τον Κύριο της Ανάστασης να στείλει το πνεύμα της ειρήνης του, την ειρήνη που επιλύει όλες τις συγκρούσεις.
Ενώνουμε τις καρδιές μας μαζί, υψώνοντας τις παλάμες μας στον Κύριο Ιησού, τον Πατέρα των φώτων και τον Θεό κάθε παρηγοριάς, ζητώντας Του να σας παρέχει δύναμη και σοφία και να περιλαμβάνει πάντα εσάς και την ενορία που έχει ανατεθεί στην πατρική σας φροντίδα με τα θεία ελέη Του .

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων