29/12/2019 29/12/2019 “Τρέχουν” οι εξελίξεις και οι επαφές των Προκαθημένων με απώτερο σκοπό τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, αφού χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννης Ι’ υποδέχθηκε στην πατριαρχική του έδρα στη Δαμασκό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου Γ’. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χριστόφορος παρέδωσε στον...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2019 - 15:14

Επιστολή για Πανορθόδοξη Σύνοδο με θέμα το Ουκρανικό στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Επιστολή για Πανορθόδοξη Σύνοδο με θέμα το Ουκρανικό στον Πατριάρχη Αντιοχείας

“Τρέχουν” οι εξελίξεις και οι επαφές των Προκαθημένων με απώτερο σκοπό τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, αφού χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννης Ι’ υποδέχθηκε στην πατριαρχική του έδρα στη Δαμασκό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου Γ’.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χριστόφορος παρέδωσε στον Μακαριώτατο Αντιοχείας ένα γραπτό γράμμα με αντικείμενο μια σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμμάν, με σκοπό τη “διατήρηση της Ορθόδοξης ενότητας”, η οποία είναι πλέον ραγισμένη λόγω του Ουκρανικού ζητήματος.

Επί τούτου, ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι’ επιβεβαιώνει τη σταθερή στάση της Εκκλησίας της Αντιοχείας, την οποία έχει ήδη ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Η εν λόγω Ιερά Σύνοδος, με τότε απόφασή της, κάλεσε σε σύναξη όλους τους Προκαθημένους πάντων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τα Πανορθόδοξα Θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων