28/03/2023 29/03/2023 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ σε μήνυμά του προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το κείμενο της επιστολής αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας. «Με χαρμολύπη Σας ασπαζόμαστε εν Χριστώ αυτές...
28 Μαρτίου, 2023 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 11:46

Επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο

Διαδώστε:
Επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ σε μήνυμά του προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το κείμενο της επιστολής αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας.

«Με χαρμολύπη Σας ασπαζόμαστε εν Χριστώ αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όταν ετοιμαζόμαστε για τον θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρος ημών. Σας γράφουμε αυτή τη δύσκολη εποχή στην ιστορία της σεβαστής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μια εποχή, κατά την οποία έρχονται στη μνήμη τα λεγόμενα του Αγίου Αποστόλου Παύλου: «Ἐν παντὶ θλιβόμενοι ἀλλ᾿ οὐ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐξαπορούμενοι, διωκόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἀπολλύμενοι» (Β΄ Κορ. 4. 8-9), αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης επισημαίνει ότι η Εκκλησία της Αντιοχείας αν και βρίσκεται γεωγραφικώς μακράν, όλοι όμως οι πιστοί της απλώνουν χείρα βοηθείας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία αυτή την όχι εύκολη εποχή.

«Δεόμεθα ακαταπαύστως υπέρ υμών και των ποιμένων Σας, ικετεύοντας τον Κύριο να τερματίσει σύντομα αυτό τον θλιβερό πόλεμο και να εξαφανίσει κάθε απειλή, την οποία υφίσταται η Αγία σας Εκκλησία. Είθε ο Κύριος να σας συνετίσει, να ενδυναμώνει και να δώσει την ικανότητα να υπομείνετε, «ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται» (Ματθ. 24.13), τόνισε στο τέλος ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Πηγή: Πατριαρχείο Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων