02/01/2024 02/01/2024 Ευχές για το νέο έτος αντάλλαξαν σε τηλεφωνική επικοινωνίας την οποία είχαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι δύο Προκαθήμενοι ευχήθηκαν όπως το νέο έτος φέρει ειρήνη σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου γεννήθηκε ο Χριστός....
02 Ιανουαρίου, 2024 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 16:16

Ευχές για το νέο έτος αντάλλαξαν Πατριάρχης Αντιοχείας και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Διαδώστε:
Ευχές για το νέο έτος αντάλλαξαν Πατριάρχης Αντιοχείας και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ευχές για το νέο έτος αντάλλαξαν σε τηλεφωνική επικοινωνίας την οποία είχαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι δύο Προκαθήμενοι ευχήθηκαν όπως το νέο έτος φέρει ειρήνη σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

Επίσης, κατά τη συνομιλία τους αναφέρθηκαν σε τρέχοντας ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία αλλά και την ευρύτερη περιοχή των δικαιοδοσιών τους.

Σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα, Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης επικοινώνησε προς την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προς τον οποίο εξέφρασε τις προσωπικές του ευχές καθώς και της Εκκλησίας του με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο έτος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντευχήθηκε θερμά, και ιδιαιτέρως για την επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, και συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την αποκατάσταση της κοινωνίας μεταξύ των πρεσβυγενών Εκκλησιών Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Η επικοινωνία των δύο Προκαθημένων υπήρξε ιδιαιτέρως εγκάρδιος και αδελφική, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Πατριάρχη Αντιοχείας να επισκεφθή το Φανάρι στο άμεσο μέλλον”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος  και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης είχαν συναντηθεί τον περασμένο Απρίλιο στις πληγείσες περιοχές των εν Τουρκία ενοριών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τις οποίες είχαν επισκεφθεί στον απόηχο του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε αναλυτικά: Αντιόχεια: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους σεισμοπαθείς – Δέσμευση Θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών για ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων ναών

Η αρχή του νέου έτους

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας υποδέχθηκαν το νέο έτος με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δαμασκού, επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης ενώ συλλειτούργησαν Επίσκοποι και πρεσβύτεροι της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κατέληξε με την ευχή όπως “ο νέος χρόνος να είναι φάρος ελπίδας για όλους μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων